Erhan Usta İYİ Parti'ye katıldı

AK Parti'ye yönelik eleştirileri nedeniyle partisinden ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meral Akşener'in de katıldığı törenle İYİ Parti saflarına geçti. Usta'nın katılımıyla İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 38'e yükseldi.

Haberler 10.09.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHPden ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, Y Partiye katld. Ustann rozetini takan Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Bizzat benim davet ettiim ve o daveti krmayarak aramza katlan, kendisine teekkür edeceim ama en çok ei Nihale teekkür ediyorum diye konutu. Usta ise, Bizler ayn mahallenin çocuklaryz dedi.

MHPden ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ankarada Günay Düün Salonunda düzenlenen törenle Y Partiye katld. Ustann katlmyla Y Partinin TBMMdeki sandalye says 38e yükseldi.

AKENER: EN çOK E NHALE TEEKKÜR EDYORUM

Törende konuan Genel Bakan Akener, Hani soruyorlar ya, Mutluluun resmini çizebilir misin Abidin? Bugün, mutluluun, büyümenin resminin çizildii bir gün. Bugün bizzat benim davet ettiim ve o daveti krmayarak aramza katlan, kendisine teekkür edeceim ama en çok ei Nihale teekkür ettiim Sayn Erhan Ustann aramza katlmasnn tescillendii bir gün diye konutu.

AYNI MAHALLENN çOCUKLARIYIZ

Akenerin daveti üzerine partiye katldn belirten Usta ise, Gönlümün, vicdanmn rahat olduunu düünüyorum. Hepinize çok teekkür ediyorum ve hobulduk diyorum dedi.

Y Partiyi ilkelerinden taviz vermeden siyaset yapabilecei bir yer olduunu vurgulayan Usta unlar söyledi: Bizler ayn mahallenin çocuklaryz. Sayn genel bakann liderliinde düüncelerimi hür bir ekilde ifade edebileceim bir yer olarak gördüm Y Partiyi. Her eye kötü veren ve karalayan ve her eye iyi diyen bir siyaset anlayn benimsemediini gördüm sayn genel bakann.

NE OLMUTU?

Erhan Usta, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili AK Parti ile MHP arasndaki ittifak görümeleri için Jest ile rest arasnda bir harf fark var. ttifak olmazsa olmazmz deil dedikten sonra ise MHPden ihraç edilmiti. Uzun bir süre bamsz olarak kalan Ustann DEVA Partisine geçecei öne sürülmütü. Usta 31 Mart Yerel Seçimlerinde bamsz olarak Samsun Büyükehir Belediye Bakan Aday olmu, 168 bin (yüzde 21.05) oy almt.

Ana Sayfaya Git