Erken seçim şart dediler

İktidarın "gündemimizde yok" dediği erken seçimle ilgili Diyarbakır'daki muhalefet partilerin İl Başkanları "erken seçimin şart" olduğu iddiasında bulundu.

Haberler 16.10.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muhalefetten bir kesimin çarlar sonras gündeme gelen ve iktidarn gündemimizde yok dedii erken seçim tartmalarna, Muhalefet Partilerin Diyarbakrdaki l bakanlar da katld. Parti Bakanlar, erken seçimin toplumsal bir ihtiyaç olduu iddiasnda bulundu.

MLLET TTFAKI GENLEMEL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakr l Bakan Gönül Özer, Erken seçim çarlarnn birçok nedeni var. Ekonomik kriz alm ban gidiyor. Yargda adalet yok, basn özgür deil, isizlik var ve her eyden önce insanlar aç. Erken seçimi sadece partim deil, muhalefet olan tüm partiler istiyor. Erken seçimi halk da istiyor dedi.

YÖNETM KRZ

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Ebakan Hülya Alökmen Uyank, Biz parti olarak, yaanan krizlerin çözümü içinde sanda iaret ediyoruz. Toplumun hiçbir sorununa çözüm bulamayan iktidar için, erken seçim beklenen bir durum. Yaplan anketlere baktmzda oylarnn dütüünü görüyoruz. Bu durumda iktidar seçime gider mi bilemiyoruz. Ancak erken seçim toplumun bir beklentisidir eklinde konutu.

KTDAR PN UCUNU KAçIRDI

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozanda, Erken seçim için ya Meclisin ya da Cumhurbakannn karar lazm. Fakat iktidar seçime evet der mi? Sanmyorum. çünkü iktidarn sorunlar çözme gücü kalmamtr. Bunun için muhalif tüm siyasi partiler imdiden bir araya gelerek, ittifaklar kurup, tek vücut olmas lazm. Erken seçim toplumsal bir ihtiyaçtr diye konutu.

HERKES YOKSUL

Gelecek Partisi Diyarbakr l Bakan Aydn Altaç da, Bu ülkede AKP hükümete gelirken, bütün vatandalarmza üç taahhüdü vard. Diyorlard ki Biz üç Y ile mücadele edeceiz. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk. imdi yoksulluk hat safhada, Türkiyede yüzde 35 orta kesim vard, imdi onlarn hepsini erittiler, artk herkes yoksul. Yoksullukla mücadele yok. Yasaklar hat safhada. imdi çk ilkelerine aykr olan bir anlay, ülkeyi yönetiyor. Bu anlayin artk toplumu kutuplatrdn, ötekiletirdiini, sorunlar çözmediini hatta derinletirdiini yaadk ifadelerini kulland.

KTDAR YOLUN SONUNA GELD

Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) Diyarbakr l Bakan Cihan Ülsen ise Seçimin 2023te yaplabileceini imkansz buluyorum. Erken seçime ihtiyaç var. ktidar Bizim gündemimizde erken seçim yok söylemleriyle ülkede sknt yokmu gibi yanstyor. Aslnda hayal dünyasnda yayorlar. Bugün bütün siyasi partiler de pazarda alveri yapan yurttalar da erken seçim istiyorlar. ktidar ayakta tutabilecek hiçbir ey kalmad. Bazlar ülkenin uçurumun kysna geldiini düünüyor ama bana göre ülke uçurumdan aaya dümü durumda. Ülke bir enkaza dönümü durumda. Ondan dolay erken seçim çarlar toplumun beklentisidir.

Ana Sayfaya Git