Görüş Bildir

Erken seçim şart dediler

İktidarın "gündemimizde yok" dediği erken seçimle ilgili Diyarbakır'daki muhalefet partilerin İl Başkanları "erken seçimin şart" olduğu iddiasında bulundu.

Erken seçim şart dediler

Muhalefetten bir kesimin çağrıları sonrası gündeme gelen ve iktidarın gündemimizde yok dediği “erken seçim” tartışmalarına, Muhalefet Partilerin Diyarbakır'daki İl başkanları da katıldı. Parti Başkanları, erken seçimin toplumsal bir ihtiyaç olduğu iddiasında bulundu.

‘MİLLET İTTİFAKI GENİŞLEMELİ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer, “Erken seçim çağrılarının birçok nedeni var. Ekonomik kriz almış başını gidiyor. Yargıda adalet yok, basın özgür değil, işsizlik var ve her şeyden önce insanlar aç. Erken seçimi sadece partim değil, muhalefet olan tüm partiler istiyor. Erken seçimi halk da istiyor” dedi.

YÖNETİM KRİZİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, "Biz parti olarak, yaşanan krizlerin çözümü içinde sandığa işaret ediyoruz. Toplumun hiçbir sorununa çözüm bulamayan iktidar için, erken seçim beklenen bir durum. Yapılan anketlere baktığımızda oylarının düştüğünü görüyoruz. Bu durumda iktidar seçime gider mi bilemiyoruz. Ancak erken seçim toplumun bir beklentisidir” şeklinde konuştu.

'İKTİDAR İPİN UCUNU KAÇIRDI'

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan'da, “Erken seçim için ya Meclisin ya da Cumhurbaşkanı’nın kararı lazım. Fakat iktidar seçime 'evet' der mi? Sanmıyorum. Çünkü iktidarın sorunları çözme gücü kalmamıştır. Bunun için muhalif tüm siyasi partiler şimdiden bir araya gelerek, ittifaklar kurup, tek vücut olması lazım. Erken seçim toplumsal bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

‘HERKES YOKSUL’

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç da, "Bu ülkede AKP hükümete gelirken, bütün vatandaşlarımıza üç taahhüdü vardı. Diyorlardı ki ‘Biz üç ‘Y’ ile mücadele edeceğiz. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk. Şimdi yoksulluk hat safhada, Türkiye’de yüzde 35 orta kesim vardı, şimdi onların hepsini erittiler, artık herkes yoksul. Yoksullukla mücadele yok. Yasaklar hat safhada. Şimdi çıkış ilkelerine aykırı olan bir  anlayış, ülkeyi yönetiyor. Bu anlayışin artık toplumu kutuplaştırdığını, ötekileştirdiğini, sorunları çözmediğini hatta derinleştirdiğini yaşadık” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDAR YOLUN SONUNA GELDİ’

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ise ““Seçimin 2023’te yapılabileceğini imkansız buluyorum. Erken seçime ihtiyaç var. İktidar ‘Bizim gündemimizde erken seçim yok’ söylemleriyle ülkede sıkıntı yokmuş gibi yansıtıyor.  Aslında hayal dünyasında yaşıyorlar. Bugün bütün siyasi partiler de pazarda alışveriş yapan yurttaşlar da erken seçim istiyorlar. İktidarı ayakta tutabilecek hiçbir şey kalmadı. Bazıları ülkenin uçurumun kıyısına geldiğini düşünüyor ama bana göre ülke uçurumdan aşağıya düşmüş durumda. Ülke bir enkaza dönüşmüş durumda. Ondan dolayı erken seçim çağrıları toplumun beklentisidir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi