"Evet" için Hüda-Par'a

Anadolu Evet Platformu üyeleri Hüda-Par ve Büyükşepir Belediyesini ziyaret ederek, Referandum için "evet" desteği talebinde bulundu.

Haberler 16.02.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Evet Platformu, Referandum için evet görümelerini sürdürürken, dün de Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla ile Hüda-Par Diyarbakr l Bakan ehmus Tanrkulu ile görütü.

HÜDA-PARA ZYARET

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakanln ziyaret eden ve aralarnda ASKON Diyarbakr übe Bakan Aydn Altaçn da bulunduu platform üyeleri, partililerle referandum sürecini deerlendirdi.

Sözcü Ay, buradaki konumasnda, 15 Temmuzda slam ve Müslüman klfna bürünmü bir terör örgütünün dünyada yapt ilk darbe giriimi olduunu belirterek, Türkiyedeki siyasal sistemin zayflnn askeri, bürokratik, yarg, medya ve ksmen de sivil toplum kurulularnn vesayetini getirdiini söyledi.

Vesayet odaklarnn sistemin zayflndan istifade ettiini vurgulayan Ay, Önümüzdeki referandumda bu sistemin zayfln giderecek bir düzenleme var. Özellikle siyasal sistemdeki cumhurbakanlna geçi o vesayet odaklarn yok edecek diye düünüyoruz. ifadesini kulland.

EVET OYU KULLANACAIZ

HÜDA PAR l Bakan ehmus Tanrkulu ise referandumda parti olarak evet oyu kullanacaklarn dile getirerek, partilerinin bugüne kadar halkn ve ülkenin menfaatini gözeterek karar aldklarn söyledi.

Referandum öncesi yaplacak kampanyalara dikkati çeken Tanrkulu, öyle konutu: Halk kutuplatrmadan, ayrtrmadan, ötekiletirmeden herkesin birbirini ikna ederek kazanmaya çalmas gerekiyor. Bugün en çok ihtiyaç duyduumuz husus birlik ve bütünlüktür. Yardmlama ve dayanmadr. Temennimiz geçmite bu ülkede askeri cuntalarn yapm olduu darbelerin önünün tamamen kapanmasdr. Siyasetçilerin halkn deerlerini, inancn göz önünde bulundurarak cesur ve insanlara örnek olacak bir ekilde adm atmasdr.

BÜYÜKEHR BELEDYES

Öte yandan, Anadolu Evet Platformu üyeleri, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillay ziyaret etti.

Anadolu Evet Platformu kurucu üyeleri Ahmet Ay, Aydn Altaç, Alaattin Parlak, Fatih Kayhan, Müzeyyen Kaya, M. erif Aydn, Mahmut Yamur, Ömer Serdar çimen ve Gökhan Krba, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillay makamnda ziyaret etti. Görümede platform üyeleri, 16 Nisanda yaplacak Anayasa deiiklii referandumunun Türkiye için önemine deinerek, çalmalarn anlatt. Büyükehir Belediyesinin altyap ve sosyal hizmet projelerini anlatan Bakan Atilla, platform üyelerine çalmalarnda baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git