Görüş Bildir

"Evet" için Hüda-Par'a

Anadolu Evet Platformu üyeleri Hüda-Par ve Büyükşepir Belediyesini ziyaret ederek, Referandum için "evet" desteği talebinde bulundu.

Anadolu Evet Platformu, Referandum için "evet" görüşmelerini sürdürürken, dün de Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu ile görüştü.

HÜDA-PAR'A ZİYARET

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden ve aralarında ASKON Diyarbakır Şübe Başkanı Aydın Altaç'ın da bulunduğu platform üyeleri, partililerle referandum sürecini değerlendirdi.

Sözcü Ay, buradaki konuşmasında, 15 Temmuz'da İslam ve Müslüman kılıfına bürünmüş bir terör örgütünün dünyada yaptığı ilk darbe girişimi olduğunu belirterek, Türkiye'deki siyasal sistemin zayıflığının askeri, bürokratik, yargı, medya ve kısmen de sivil toplum kuruluşlarının vesayetini getirdiğini söyledi.

Vesayet odaklarının sistemin zayıflığından istifade ettiğini vurgulayan Ay, "Önümüzdeki referandumda bu sistemin zayıflığını giderecek bir düzenleme var. Özellikle siyasal sistemdeki cumhurbaşkanlığına geçiş o vesayet odaklarını yok edecek diye düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

EVET OYU KULLANACAĞIZ

HÜDA PAR İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu ise referandumda parti olarak "evet" oyu kullanacaklarını dile getirerek, partilerinin bugüne kadar halkın ve ülkenin menfaatini gözeterek karar aldıklarını söyledi.

Referandum öncesi yapılacak kampanyalara dikkati çeken Tanrıkulu, şöyle konuştu: "Halkı kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden herkesin birbirini ikna ederek kazanmaya çalışması gerekiyor. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz husus birlik ve bütünlüktür. Yardımlaşma ve dayanışmadır. Temennimiz geçmişte bu ülkede askeri cuntaların yapmış olduğu darbelerin önünün tamamen kapanmasıdır. Siyasetçilerin halkın değerlerini, inancını göz önünde bulundurarak cesur ve insanlara örnek olacak bir şekilde adım atmasıdır."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Öte yandan, Anadolu Evet Platformu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’yı ziyaret etti.

Anadolu Evet Platformu kurucu üyeleri Ahmet Ay, Aydın Altaç, Alaattin Parlak, Fatih Kayhan, Müzeyyen Kaya, M. Şerif Aydın, Mahmut Yağmur, Ömer Serdar Çimen ve Gökhan Kırbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede platform üyeleri, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunun Türkiye için önemine değinerek, çalışmalarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ve sosyal hizmet projelerini anlatan Başkan Atilla, platform üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi