"Evet"ci gibi!…

Referandum için "karar aşamasındayız" diyen Hüda Par Genel Başkanı Yazıcıoğlu, CHp'nin "rejim değişikliği" iddiasını eleştirirken, "CHP'nın yaklaşımı abartılı" dedi.

Haberler 31.01.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, Referandum ile ilgili karar oluturmaya çalrken, ölçümüz, milletimizin ve memleketimizin menfaati olacak. dedi.

Yapcolu, anayasa deiikliinin oylanaca referanduma ilikin yapt açklamada, referandumda nasl bir tavr taknacaklar konusunda parti içerisindeki istiarelerinin devam ettiini bildirdi.

Bu konuda bütün parti yöneticilerinden görü talep ettiklerini, bunlarn aldktan sonra ona göre bir tavr belirleyeceklerini vurgulayan Yapcolu, u anda henüz netice itibariyle evet veya hayr noktasna henüz ulam deiliz. çok fazla uzun sürmez inallah yakn bir zamanda karar netletikten sonra basn araclyla kamuoyuna duyuracaz. ifadesini kulland.

Yapcolu, siyasetin amacnn memlekete hizmet olduunu, bütün siyasi partilerin memleketin menfaatlerini partilerinin menfaatlerinin önünde görmesi gerektiine iaret ederek, parti olarak memleket menfaatini her eyin üzerinde gördüklerine dikkati çekti.

Referandum ile ilgili karar oluturmaya çalrken, ölçümüz milletimizin ve memleketimizin menfaati olacak. diyen Yapcolu, öyle devam etti:

Memlekete ne getirir ne götürür, arts ve eksisi nedir bunlarn hepsini hassas bir terazi de tartacaz. Memleketin yarar kanaatine varrsak evet diyeceiz. Bunun memlekete zararlar fazladr noktasnda bir kanaate varrsak o zamanda bunun karsnda olacaz. Bizim ölçümüz bize ne getirir götüreceinden çok memlekete ne getirecei ne götüreceidir. Ölçümüz milletin, memleketin ve slam aleminin faydasdr.

- CHP bir anlamda saltanatmz devam etsin demeye çalyor

Yapcolu, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun anayasa deiikliini rejim deiiklii olarak nitelendirdiini belirterek, rejim deiiklii ile ilgili CHPnin yaklamnn abartl olduunu dile getirdi.

CHPnin, Biz CHP olarak Cumhuriyeti kuran partiyiz. Cumhuriyeti kuranlarn da manevi evlatlaryz. Dolaysyla yönetim hakk sadece bizimdir, bakasnda olamaz. Bir anlamda bizim saltanatmz devam etsin bakalar yönetim yetkisini eline geçirmesin. demeye çaltn vurgulayan Yapcolu, Belki sadece rejim deiiklii demelerinin altnda yatan sebeplerden bir tanesi de oligarik bürokrasinin bir anlamda birkaç adm geriye çekilecek olmasdr. Yani bürokrasi oligarisinin ve etkisinin krlacak olmas da bu kadar sert tepki verip, ii rejim kavgasna dönütürme çabalar sebebidir. deerlendirmesinde bulundu.

- Suriyedeki gelimeler

Kazakistann bakenti Astanada yaplan Suriye bar görümelerine deinen Yapcolu, Suriyedeki savan sebebinin siyasi olduunu ve bu sorunu taraflarn ancak siyasi bir görümeyle çözülebileceini bildirdi.

Bu konuda ilgili slam ülkelerinin toplanp çözüm bulmasn isteyen Yapcolu, Türkiye ile rann ayn masa etrafnda oturmas için illa Rusyann da olmas gerekiyor mu? Türkiye, ran, Irak, Msr, Suudi Arabistan ve dier slam ülkeleri bir araya gelip Suriye sorununa bir çözüm bulmalar gerekir. diye konutu.

Zekeriya Yapcolu, ABDnin Suriyede çatan gruplarn önemli bir ksmna ve mücadele ettiini iddia ettii gruplara bile halen silah vermeye devam ettiini belirterek, ABDnin isteinin Suriyedeki çatmalarn devam olduuna deindi.

Suriye savana çözümün diyalogla bulunabileceine iaret eden Yapcolu, u görülere yer verdi:

Ama eer daha önce Cenevrede olduu gibi diyalogla pek çok ülkeyi igal edip yer alt ve yer üstü zenginliklerini sömüren devletler arasnda olursa onlarn müzakere edecei kendi menfaatleridir. Onlarn müzakere edecei Suriyenin parçalanmasdr. O parçalanm Suriyenin içinden geçen snrlarn tayin edilmesidir. Her anlamda mutlak surette Suriyede akan kann durmu olmas ve burada bir atekese varlmas deerlidir.

Yapcolu, ABD Bakan Donald Trumpn Suriyede ki güvenli bölgeler oluturulaca talimatnn Kibir heykeli olarak deerlendirerek, unlar kaydetti:

ABDnin oluturaca güvenli bölgelerin mutlak surette öncelikle srailin güvenliini temin etmeye yönelik olabilecek herhalde çok yanl olmasa gerek. Güvenli bölge ilan edelim. diyen ABD dünyann güvenliini tek bana tehdit etmektedir. Yine özellikle bölgenin slam corafyas güvenliini tehdit eden sraile snrsz ve artsz destek veren bir ülkeden bahsediyoruz. Güvenlii ihlal eden her taraf kartrann ba faili olan bir devlet, güvenli bölgeyi oluturmaktan bahsediyor ac bir durum.

Ana Sayfaya Git