Fırat, hayatını kaybetti

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Mersin eski Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat (76), Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberler 13.07.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti ve HDPde milletvekillii yapan Dengir Mir Mehmet Frat (76), Ankarada tedavi gördüü hastanede vefat etti.

Alnan bilgiye göre, Bayndr Hastanesinde yaklak 6 haftadr akcier kanseri tedavisi gören Frat, gece yars hayatn kaybetti.

Fratn cenazesi ikindi namazn müteakip Ahmet Hamdi Akseki Camisinde klnacak cenaze namaznn ardndan Karyaka Mezarlnda topraa verilecek.

- Cumhurbakan Erdoan ziyaret etmiti

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dün partisinin MKYK toplantsnn ardndan Frat tedavi gördüü hastanede ziyaret etmiti.

Ziyarette Erdoana çileri Bakan Süleyman Soylu, Salk Bakan Fahrettin Koca, AK Parti Sözcüsü Ömer çelik ve Cumhurbakanl letiim Bakan Prof. Dr. Fahrettin Altun da elik etmiti.

Son yolculuuna uurland

Buarada, Frat için Ahmet Hamdi Akseki Camisinde ikindi namaznn ardndan cenaze namaz klnd.

Cenazeye Fratn ailesi ve yaknlar ile Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, eski Babakan Ahmet Davutolu, eski babakan yardmclar Ali Babacan ve Beir Atalay, eski bakanlar Abdülkadir Aksu, smet Ylmaz, HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc, AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, AK Parti Genel Sekreteri Fatih ahin, CHP TBMM Grup Bakanvekili Engin Özkoç ve baz milletvekilleri katld.

Namazn ardndan Fratn cenazesi, Karyaka Mezarlnda topraa verildi. Babacan, camiden ayrlrken gazetecilerin yönelttii sorulara, Bugün açklama yok. yantn verirken, Davutolu ise Cenazede, cenaze konuulur. dedi.

- Dengir Mir Mehmet Frat kimdir?

8 Austos 1943te Adyamann Kahta ilçesinde doan Dengir Mir Mehmet Frat, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

AK Parti Kurucular Kurulu üyeleri arasnda yer alan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliklerinde bulunan Frat, AK Parti Genel Bakan Yardmcl görevini yürüttü.

AK Partiden 21inci dönem Adyaman, 22nci dönem Mersin, 23üncü dönem Adana milletvekili olan Frat, 8 Kasm 2008de AK Parti Genel Bakan Yardmcl ile birlikte MYK ve MKYK üyeliklerinden istifa etti.

2011 ylndaki seçime kadar milletvekillii görevini yürüten ve partideki görevlerinden istifasna ramen AK Parti üyelii süren Frat, 28 Temmuz 2014te Cumhurbakanl Seçiminden hemen önce partisinden ayrldn duyurdu.

Frat, 2015 genel seçimlerinde HDPden 25inci dönem Mersin milletvekili seçildi.

TBMMnin 21inci döneminde Meclis Adalet ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan Frat, 21 ve 22inci dönemde de Tunus Dostluk Grubu Bakanl görevinde bulundu.

yi düzeyde ngilizce bilen Frat, evli ve 2 çocuk babasyd.

Ana Sayfaya Git