FETÖ sanıkları hesap veriyor

Ülke genelinde, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında, yeni yılın ilk ayında 17 ilde sanık sayılarıyla öne çıkan 56 davaya bakılacak.

Haberler 02.01.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Darbe giriiminin ardndan yurt genelinde cumhuriyet basavclklarnca balatlan soruturmalar kararllkla devam ederken, tamamlanan dosyalar çerçevesinde açlan davalarda yarglamalar da sürüyor.

Bu kapsamda, ocak aynda 17 ilde görülecek 56 davada 5 bin 710 sann yarglanmasna devam edilecek.

Yarndan itibaren görülecek davalardan sank saylaryla öne çkan darbe giriimine ilikin 14 ilde 33, FETÖ/PDYye yönelik soruturmalar kapsamnda da 13 ilde 23 dava bulunuyor. Darbe giriimine ilikin davalarda 3 bin 934, FETÖ/PDYye yönelik davalarda ise bin 776 sank hakim karsna çkyor.

Yeni yln ilk durumalar, ylba tatili dolaysyla 2 Ocakta görülmeye balayacak.

Bu kapsamda, Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesinde, FETÖnün darbe giriimi srasnda komuta merkezi olarak kulland belirlenen Aknc Üssündeki eylemlere ilikin 486 sann yarglanmasna 2 Ocakta devam edilecek.

Ankarada 2 Ocakta ayrca darbe giriiminde Kara Havaclk Komutanlndaki eylemlere ilikin 152si asker, 3ü sivil 155 kiinin yargland dava ile 244 sankl Jandarma Genel Komutanl davas görülecek.

Ayn gün FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe giriiminde, stanbuldaki Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün kapatlmas srasnda çkan olaylarda 3 kiinin ehit edilmesi ve 49 kiinin yaralanmasna ilikin 61 sann yargland davann görülmesine stanbul 29. Ar Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

Ocak ay içinde, teebbüs srasnda Cumhurbakanl Muhafz Alayndaki faaliyetlere ilikin, Cumhurbakan Erdoann eski bayaveri Albay Ali Yazc ile eski Muhafz Alay Komutan Albay Muhsin Kutsi Barn da aralarnda bulunduu 534 kiinin yargland dava ile Özel Kuvvetler Komutanln ele geçirmek isteyen cuntac general Semih Terziyi vurarak darbe giriiminin seyrini deitiren Astsubay Ömer Halisdemirin ehit edilmesine ilikin dava Ankara, Agos Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Hrant Dinkin öldürülmesine ilikin FETÖ eleba Fetullah Gülen, eski savc Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarnda yer ald 85 sankl dava ile aralarnda FETÖ eleba Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayn bulunduu 24 sankl stanbuldaki ana darbe davas ve 34 kiinin ehit edildii 15 Temmuz ehitler Köprüsündeki olaylara ilikin 143 sann yargland dava stanbuldaki mahkemelerde görülecek.

Darbe giriimine ilikin örgüt eleba Gülenin bir numaral sank olduu 279 kiinin yargland dava da zmirde ocakta görülmeye devam edilecek.

Ana Sayfaya Git