Fuat Oktay: Bu talihsiz adımlar bizim nazarımızda hükümsüz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'ye ilişkin kararları ile ilgili "Bu talihsiz adımlar bizim nazarımızda hükümsüzdür. Tarihimizi ve teröre karşı duruşumuzu parlamentolarında kötülemeye çalışanlar bilmelidir ki; tehditlere aldırmayacak, yolumuzdan dönmeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi aynı kararlılıkla geleceğe yürüyeceğiz" dedi.

Haberler 02.11.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Yardmcs Oktay, Katar-Türkiye Forumuna katld. Forumda Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan da hazr bulundu. Forumun açl konumasn Katar Babakan eyh Abdullah bin Nasr bin Halife el-Sani ile birlikte yapt. Oktay, Türkiye ve Katar ekonomilerinin birbirini tamamlar özellikte olduu ve iki ülkenin ibirliinin esiz frsatlar sunduunu belirtti. Oktay, ki ülkenin karlkl ekonomik ilikilerinin toplamnn 30 milyar dolar seviyesine ulam olmas sevindiricidir. Son 10 ylda ikili ticaret hacmimiz yüzde 84 orannda art göstererek, 2018 ylnda 2,3 milyar dolara ulamtr. Ülkelerimiz arasndaki derin kardelik balar göz önünde bulundurulduunda bu rakamlarn potansiyelin çok uzanda olduu aikrdr. Bizler bu kardelik bilincine sahip oldukça, ikili ticaret hacminin hedeflenenin çok daha ötesine ulamas için önümüzde Allahn izniyle hiçbir engel bulunamaz dedi.

BARI PINARINA KATARIN VERD DESTEK çOK ÖNEMLDR

Türkiye ve Katarn birbirlerine zor günlerinde destek olduunu anmsatan Oktay, 15 Temmuz hain darbe teebbüsü sonrasnda da, PKK/YPGye kar yürüttüümüz mücadelede de bölgede istikrar yönünde attmz admlarda da Katar daima yanmzda bulduk. Biz de ayn ekilde Haziran 2017de Arap dörtlüsünün Katara kar uygulamaya koyduu ambargo karsnda tereddüt etmeden Katarl kardelerimizin yannda olduk. Özellikle Suriyeyi terör örgütlerinden temizlemek ve Suriyeli snmaclarn yurtlarna dönmelerini salamak amacyla gerçekletirdiimiz Bar Pnar Harektna Katarn verdii destek bizler için çok önemlidir. Meru mücadelemiz sonucunda ABD ve Rusyayla vardmz mutabakatlar; Fratn dousunda sosyal ve ekonomik hayatn normale dönerek bölgede istikrarn egemen olmasna katk salayacaktr diye konutu.

FIRSATçI ZHNYETN TEZAHÜRÜ

Türk Silahl Kuvvetlerinin Bar Pnar Harekat alannda kalan tuzaklar yok etmeye devam ettiini söyleyen Oktay, öyle konutu:

Bölgenin terörden tamamyla temizlenmesi için Bar Pnar stratejilerimiz birer birer uygulamaya konulmaktadr. Yaadmz süreç birçok ülkenin terör örgütlerine ilikin ikiyüzlü tavrn açkça ortaya koymutur. Bu tavr, Katara kar Arap dörtlüsü tarafndan uygulanan haksz ambargo ve yaptrm kararlarnn arkasndaki zihniyetle ayndr. Geçtiimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilen yaptrm yasa tasars ve sözde Ermeni Soykrmn tanyan karar da ayn frsatç zihniyetin tezahürüdür. Bu talihsiz admlar bizim nazarmzda hükümsüzdür. Tarihimizi ve teröre kar duruumuzu parlamentolarnda kötülemeye çalanlar bilmelidir ki; tehditlere aldrmayacak, yolumuzdan dönmeyeceiz. Bugüne kadar olduu gibi ayn kararllkla gelecee yürüyeceiz. Cumhurbakanmzn liderliinde Türkiye, dostlaryla yürüyen, sahada sözünü söyleyen, sahada ve masada netice alan bir ülke olmaya devam edecektir.

TÜRKYENN DNAMK EKONOMSNDEN YARARLANMAYA DAVET EDYORUZ

Bakan Pekcan da Türkiye ile Katarn ticari ilikilerinin son dönemde yaklak yüzde 75 orannda arttn kaydetti. Pekcan, Hükümetimiz 2020-2022 Yeni Ekonomik Programn açklam bulunmaktadr. Önümüzdeki dönemde de Türkiye yapsal dönüümleri gerçekletirerek tekrar altmz büyüme hzlarna, yüzde beli seviyelere ulaacana inancmz tamdr. Memnuniyetle belirtmek isterim ki; bu ilikilerimizin bir göstergesi olarak Katarn ülkemizdeki yatrm tutar 6,3 milyar dolara ulamtr. Ve Katar hükümetinin 15 milyar dolarlk yatrm kararn da memnuniyetle karlyoruz. Burada sizlere çok i düüyor. Biz kendileriyle stratejik projelerimizi paylamaya hazrz ve paylam bulunuyoruz. Onlar da Türkiyenin dinamik ekonomisinden yararlanmaya Türkiyede daha fazla yatrm yapmaya davet ediyoruz. nallah bu toplant da bu yatrm kararnn somutlamasna, karlkl yatrmlarn artrlmasna vesile olacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git