Gül: Mahkumlar görüntülü görüşebilecek

Adalet Bakanı Gül, cezaevlerinde günde iki kez yapılan sayımın artık parmak iziyle gerçekleştirileceğini söyledi. Gül ayrıca mahkumların aileleriyle görüntülü görüşebilmesini sağlayacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Haberler 16.06.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, korona virüsü salgn nedeniyle durdurulan yargsal sürelerin ve durumalarn yarndan itibaren balayacan yeniden balayacan hatrlatt. Gül, avukatlk meslei ve savunmann güçlenmesi için ibirliini artracaklarn da söyledi. Adalet Bakan Abdulhamit Gül, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

AF DEL (nfaz düzenlemesi için): Bu düzenleme af deil, infaz süresine ilikin düzenlemedir. nfaz düzenlemesi ç tüzüe de anayasaya da uygun bir düzenleme. CHPnin Anayasa Mahkemesine bavurusunun yersiz olduunu ve hukuki temele dayanmadn düünüyorum.

CEZAEVLER: Cezaevlerinde günde iki defa saym yaplyor. Artk saymlar parmak iziyle yaplacak. Cezaevinde olan, uzun süre annesini, babasn göremeyenler var, cezaevinden görüntülü görüülebilecek bir sistem kuruyoruz.

Y HAL: nfaz düzenlemesiyle otomatik iyi hal kalkacak ve buna bir heyet karar verecek.

AVUKATLIK: Savunma ne kadar güçlü olursa yargnn itibar o kadar artar. Tüm çalmalarda savunmay güçlendiren bir yap bizim arzumuzdur.

AYASOFYA: Turnikeyle girilen tek camidir, bu aybn ortadan kalkmas hukukun gereidir. Ayasofyann zincirlerinin krlarak ibadete açlmas hepimizin ortak dileidir, Fatih Sultan Mehmetin vasiyetinin yerine getirilmesidir. Ayasofya ile ilgili konu, Türkiye Cumhuriyetinin tasarrufunda olan bir egemenlik meselesidir.

SEçM KANUNU: Zaruri yaplmas gereken deiikliklerin masaya getirilmesini ve tüm partilerle müzakere edilmesini hedefliyoruz.

KADINA DDET: Bir cana, bir kadna daha el uzanmamas için ne yapmamz gerekiyorsa hükümet olarak, yargsal yönüyle de yapmaya devam ediyoruz.

Ana Sayfaya Git