Gül: Mahkumlar görüntülü görüşebilecek

Adalet Bakanı Gül, cezaevlerinde günde iki kez yapılan sayımın artık parmak iziyle gerçekleştirileceğini söyledi. Gül ayrıca mahkumların aileleriyle görüntülü görüşebilmesini sağlayacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Gül: Mahkumlar görüntülü görüşebilecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, korona virüsü salgını nedeniyle durdurulan yargısal sürelerin ve duruşmaların yarından itibaren başlayacağını yeniden başlayacağını hatırlattı. Gül, avukatlık mesleği ve savunmanın güçlenmesi için işbirliğini artıracaklarını da söyledi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AF DEĞİL (İnfaz düzenlemesi için):  Bu düzenleme af değil, infaz süresine ilişkin düzenlemedir. İnfaz düzenlemesi İç tüzüğe de anayasaya da uygun bir düzenleme. CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurusunun yersiz olduğunu ve hukuki temele dayanmadığını düşünüyorum.

CEZAEVLERİ: Cezaevlerinde günde iki defa sayım yapılıyor. Artık sayımlar parmak iziyle yapılacak. Cezaevinde olan, uzun süre annesini, babasını göremeyenler var, cezaevinden görüntülü görüşülebilecek bir sistem kuruyoruz.

İYİ HAL: İnfaz düzenlemesiyle otomatik iyi hal kalkacak ve buna bir heyet karar verecek.

AVUKATLIK: Savunma ne kadar güçlü olursa yargının itibarı o kadar artar. Tüm çalışmalarda savunmayı güçlendiren bir yapı bizim arzumuzdur.

AYASOFYA: Turnikeyle girilen tek camidir, bu ayıbın ortadan kalkması hukukun gereğidir. Ayasofya’nın zincirlerinin kırılarak ibadete açılması hepimizin ortak dileğidir, Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetinin yerine getirilmesidir. Ayasofya ile ilgili konu, Türkiye Cumhuriyeti’nin tasarrufunda olan bir egemenlik meselesidir.

SEÇİM KANUNU: Zaruri yapılması gereken değişikliklerin masaya getirilmesini ve tüm partilerle müzakere edilmesini hedefliyoruz.

KADINA ŞİDDET: Bir cana, bir kadına daha el uzanmaması için ne yapmamız gerekiyorsa hükümet olarak, yargısal yönüyle de yapmaya devam ediyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz