Hakan Atilla için ABD'de söz jüri heyetinde

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde 28 Kasım'da başlayan ve Reza Zarrab'ın tanık, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın da sanık olarak yargılandığı hızlandırılmış duruşmaların sonuna gelindi. Yargıç Richard Berman'ın, yarın sabah duruşmalarla ilgili jüri heyetini bilgilendirmesi ve dosyayı teslim edip karar için yetkilendirmesi bekleniyor.

Haberler 21.12.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yasalara göre on iki jüri üyesinin tamamnn, Atillann, suçlu veya suçsuz olduuna oy birliiyle karar vermesi gerekiyor. Jüri, yargcn kendilerine yetki vermesinden itibaren kararn hemen verebilir. Ancak, eer oy birlii salanamaz ve görü ayrlklar olursa karar süreci uzayabilir. Yargç Berman, jürinin oy birliiyle karara ulamasnn ardndan ileri bir tarihte yaplacak durumada, eer suçlu bulunursa Atilla ve suçlamalar kabul eden Reza Zarrabn alaca cezalar belirleyecek. Yargç Berman, Atillann jüri üyeleri tarafndan suçsuz bulunmas halinde ise yalnzca hakkndaki suçlamalar kabul eden Zarrabn alaca cezann belirlenmesi için karar durumas yapacak.

Bugün yaplan durumada, Atillann savclk ve savunma tarafndan çapraz sorgulanmasnn ardndan, taraflar kapan konumalarn yapt. Savclk, ABDnin, rana uygulad ambargoyu delme, bankaclk sahtekarl, kara para aklama, ABD yasalarn delmek için ibirlii yapp komplo kurma, bankaclk sahtekarl ve kara para aklama suçlarn birçok kez iledii gerekçesiyle, jüri üyelerinden Atillay suçlu bulmalarn istedi.

Savunma ise jüri üyelerinin dikkatini Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile ran asl iadam Reza Zarraba yönlendirmeye çalt. Hakan Atillann masum olduunu, asl suç ileyenlerin rüvet ilikilerine de giren Zarrab ile Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan olduunu söyleyen savunma avukatlar, Atilla, FBI ile anlaarak tank olan Reza Zarrabn ifadeleri yönünde suçlanyor. Zarrabn ne kadar sahtekar ve yalanc biri olduunu kendisinin azndan duydunuz. O kadar çok yalan söylüyor ki, yalan söylediini dile getirirken bile kendisine inanasnz gelmiyor. Savcln elinde Atillann suçlu olduunu gösterecek deliller yok. Bu masum adamn, einin, olunun yanna dönmesi için adaletten yana olun ve suçsuzluunu onayn dedi.

Ana Sayfaya Git