HDP Sözcüsü Kubilay: "Belediyeler artık özgür ve özerk idari yapılar değil"

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, bazı HDP'li belediyelere görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Belediyeler artık özgür ve özerk birer idari yapı değil, atanmışların yönettiği birer klasik devlet kurumuna dönüşmüş bulunuyor." dedi.

Haberler 16.11.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kubilay, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsna, Tuncelide 1937-1938 yllarnda askeri harekat esnasnda idam edilen Seyit Rza ve arkadalarn anarak balad.

HDPli baz belediyelere kayyum atanmasn eletiren Kubilay, Belediyeler artk özgür ve özerk birer idari yap deil, atanmlarn yönettii birer klasik devlet kurumuna dönümü bulunuyor. dedi.

Kubilay bunlarn hukuki dayanaktan yoksun kararlar olduunu öne sürerek, Bu zamana kadar kayyumlara ve HDPye yönelik çok yönlü saldrlara kar demokratik ve meru direni hatt oluturduumuzu ve buna süreklilik kazandrdmz herkes biliyor. Ama önümüzdeki günlerde, artk adm adm belediyelerimizin giderek gasbedilmeye baland yeni bir evrede, bu süregiden mücadele hattmzn dnda yeni önerileri deerlendirmek üzere 20 Kasmda kapsaml, geni ölçekli bir toplanty Ankarada gerçekletireceiz. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ABD ziyaretine ilikin de deerlendirmelerde bulunan Kubilay, Erdoann ABD Bakan Donald Trumpla görümesinin sonuçsuz kaldn öne sürdü.

Ana Sayfaya Git