HDP Sözcüsü Kubilay: Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerindeki kayyum atamalarına ilişkin, "Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" dedi.

Haberler 31.08.2019 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kubilay, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, Diyarbakr, Mardin ve Van büyükehir belediyelerindeki görevlendirmelere ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Görevlendirmelere Türkiyenin tüm kesimlerinden tepkiler geldiini savunan Kubilay, AK Parti ve MHPnin halkn iradesine saldrdn iddia etti.

HDPYE YEN SALDIRININ BALATILACAININ SNYALLERN VERYOR

Kubilay, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Meclis açld andan itibaren bu noktada önümüzde birçok dosyalar var. Bu dosyalarn hepsi masaya yatacak sözlerini hatrlatarak, Erdoan, HDPli vekillere yönelik direktif veriyor. HDPye yeni bir saldrnn balatlacann sinyallerini veriyor ifadelerini kulland.

6 LDE MTNG DÜZENLENECEK

Yaananlara kar eylemlerin süreceini kaydeden Kubilay, bu dorultuda Van, Adana, Mersin, Diyarbakr, stanbul ve zmirde miting düzenleyeceklerini belirtti.

YÜZDE 4LÜK BR ARTI KAMU EMEKçLER LE ALAY ETMEKTR

Kubilay, sonuçlanan kamu kesimi toplu i sözlemesi görümelerine de deinerek, Amerika ve Rusya ile milyarlarca dolarlk silah alm görümeleri yapanlar söz konusu içiler olunca kl krk yararak hesap yapyor. Resmi enflasyonun yüzde 16,65 olduu bir durumda yüzde 4lük bir art kamu emekçileri ile alay etmektir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git