HDP'de Başkan Krizi Çözülmedi

DEMİRTAŞ'ın aday olmayacağı HDP'deki kongre süreci hızlı işlerken, Eş Genel Başkan adayları henüz belirlenmedi. Temeli, belirleme sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Haberler 06.02.2018 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 11 ubatta gerçekletirilecek 3. Olaan Büyük Kongresine yönelik çalmalar devam ediyor. Kongre çalmalar kapsamnda 2 ubatta HDP Kadn Konferans, 3-4 ubatta da HDP 2. Olaan Konferans yapld. Temelli, üç ay boyunca yerellerde gerçekletirilen konferanslar sonucunda bir araya gelen delegasyonla Ankarada konferanslarn gerçekletirdiklerini söyledi.

Konferansta Türkiyedeki toplumsal muhalefetin, emekçilerin, halklarn beklentilerini karlayacak yegane öznenin HDP olaca ve demokrasi ile bar mücadelesini yükseltme kararllmz ortaya çkt. ifadesini kullanan Temelli, kongrelerine de bu anlay ve iarla gideceklerini vurgulad. Temelli, Büyük kongremizi Türkiye, halklarmz ve emekçiler açsndan stratejik bir kongre olarak deerlendiriyoruz. dedi.

- Almamz gereken sorumluluklar var

Temelli, öyle devam etti:

Bugün içinde bulunduumuz koullar halklarmza umut ve huzur vaat etmiyor. Toplumu ayrtran, nefret söylemini hakim klan bir aralktan geçiyoruz. Biz tam da bunlara kar, demokrasi, bar ve yeni bir toplum sözlemesi diyoruz. Önümüzdeki dönem Türkiye ve bölgesi açsndan çok önemli bir yl olacak. Üzerlerimize düen büyük sorumluluklar var. Bu ülke, ortak vatanmz için yapmamz gereken, almamz gereken sorumluluklar var. Bunun bilinciyle de hareket ediyoruz.

Kongreye büyük bir katlm beklediklerini dile getiren Temelli, O büyük salonu fazlasyla dolduracamzdan eminiz. Bizim kongrelerimiz bir görev kongresi deil, büyük bir iradenin aça çkt kongrelerdir. O yüzden büyük katlml bir kongre gerçekleecek. dedi.

Temelli, e genel bakan adaylarna ilikin kurulan komisyona iletilen isimler olduunu ve bunlara ilikin deerlendirme ve görüme sürecinin devam ettiini, aday isimlerinin en geç perembe günü açklanm olacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git