Görüş Bildir

HDP'de Başkan Krizi Çözülmedi

DEMİRTAŞ'ın aday olmayacağı HDP'deki kongre süreci hızlı işlerken, Eş Genel Başkan adayları henüz belirlenmedi. Temeli, belirleme sürecinin devam ettiğini bildirdi.

HDP'de Başkan Krizi Çözülmedi

HDP'nin 11 Şubat'ta gerçekleştirilecek 3. Olağan Büyük Kongresi'ne yönelik çalışmalar devam ediyor. Kongre çalışmaları kapsamında 2 Şubat’ta HDP Kadın Konferansı, 3-4 Şubat'ta da HDP 2. Olağan Konferansı yapıldı.   Temelli, üç ay boyunca yerellerde gerçekleştirilen konferanslar sonucunda bir araya gelen delegasyonla Ankara'da konferanslarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Konferansta Türkiye'deki toplumsal muhalefetin, emekçilerin, halkların beklentilerini karşılayacak yegane öznenin HDP olacağı ve demokrasi ile barış mücadelesini yükseltme kararlılığımız ortaya çıktı." ifadesini kullanan Temelli, kongrelerine de bu anlayış ve şiarla gideceklerini vurguladı. Temelli, "Büyük kongremizi Türkiye, halklarımız ve emekçiler açısından stratejik bir kongre olarak değerlendiriyoruz." dedi.

- "Almamız gereken sorumluluklar var"

 Temelli, şöyle devam etti:

"Bugün içinde bulunduğumuz koşullar halklarımıza umut ve huzur vaat etmiyor. Toplumu ayrıştıran, nefret söylemini hakim kılan bir aralıktan geçiyoruz. Biz tam da bunlara karşı, demokrasi, barış ve yeni bir toplum sözleşmesi diyoruz. Önümüzdeki dönem Türkiye ve bölgesi açısından çok önemli bir yıl olacak. Üzerlerimize düşen büyük sorumluluklar var. Bu ülke, ortak vatanımız için yapmamız gereken, almamız gereken sorumluluklar var. Bunun bilinciyle de hareket ediyoruz."

Kongreye büyük bir katılım beklediklerini dile getiren Temelli, "O büyük salonu fazlasıyla dolduracağımızdan eminiz. Bizim kongrelerimiz bir görev kongresi değil, büyük bir iradenin açığa çıktığı kongrelerdir. O yüzden büyük katılımlı bir kongre gerçekleşecek." dedi.

Temelli, eş genel başkan adaylarına ilişkin kurulan komisyona iletilen isimler olduğunu ve bunlara ilişkin değerlendirme ve görüşme sürecinin devam ettiğini, aday isimlerinin en geç perşembe günü açıklanmış olacağını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi