HDP’li vekilin yargılanması değerlendirilecek

Anayasa Mahkemesi’nin CHP’li Enis Berberoğlu davasında ihlal kararı vermesinin ardından Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, HDP’li vekili Feleknas Uca’nın yargılanmasının devam edip etmeyeceğini değerlendirme kararı aldı.

Haberler 25.11.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasa Mahkemesinin CHP Milletvekili Enis Berberolunun dokunulmazla ramen yarglanmasna devam edilmesi nedeniyle ihlal kararn vermesi, gözleri Halklarn Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin yarglanmasna çevirirken, bu konuda ilk defa yeni bir karar alnd. Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesi, dokunulmazlna ramen örgüt üyesi olmak iddiasyla yarglanan HDP Milletvekili Feleknas Ucann yarglanmasnn devam edip etmeyeceini yeniden deerlendirme karar ald.

YARGILAMA DURDURULSUN TALEB

Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde bugün Ucann yokluunda görülen durumasnda, avukatlar Serdar çelebi ve Mehmet Emin Aktar, daha önce reddedilen Anayasann dokunulmazl düzenleyen 83üncü maddesi kapsamnda yarglanmasnn durdurulmas taleplerini yeniden dile getirdi. Anayasa Mahkemesinin CHP Milletvekili Enis Berberolunun dokunulmazla ramen yarglanmasna devam edilmesi nedeniyle Anayasann 83üncü maddesinden ihlal karar verdiini hatrlatan çelebi ve Aktar, yarglanmann durdurulmasn talep etti. Avukat çelebi, Kovuturmann durdurulmas talebimizi yeniliyoruz. Enis Berberolu karar emsal alnmas gereken bir karardr. Yarglamann durmasna karar verilmesini talep ediyoruz dedi.

MAHKEME DEERLENDRECEK

Talebi deerlendiren mahkeme, Meclis Sekreterliine müzekkere yazlarak Ucann milletvekili olarak seçildii tarihlerin ve hakknda dokunulmazln kaldrlasna ilikin kararn mahkemeye gönderilmesinin istenmesine ve TBMMden gelecek cevaba göre, yarglanmann devam edilip edilmeyecei konusunda yeni bir deerlendirme yaplmasn karar ald.

Ana Sayfaya Git