Herkes elini taşın altına koyacak!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik göç dalgasına karşı uluslararası kamuoyunu uyardı: Herkes elini taşın altına koymalı

Haberler 03.09.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, partisinin MYK gündemine ilikin açklamalarda bulundu. çelik açklamalarnda Afganistandaki son duruma deindi ve yaanabilecek olan göç dalgasna kar uluslararas kamuoyunu uyard. çelik, Türkiyenin bir mülteci daha kaldracak kapasitesinin olmadn vurgulad ve Afganistandaki kaos devam ederse göç dalgas büyüyecektir. Herkes Afgan göçünü önlemek için elini tan altna koymaldr. dedi. çelik, CHPli Bolu Belediye Bakan Tanju Özcann skandal ifadelerine de tepki gösterdi ve Bu insanlk d bir yaklamdr ifadesine yer verdi.

Partisinin MYK toplantsndan sonra kameralarn karsna geçen AK Parti Sözcüsü Ömer çelik gündeme dair önemli açklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularn yantlad. çelikin açklamalarndan satr balar u ekilde: Türkiye bütün dünyann gözü önünde insanlarn katledilmesine göz yumacak ülke deildi. Baka ülkeler mültecilerin botlarn ileyerek ölüm bölgesine göndermeye çalyorlar. Biz böyle bir ülke deiliz. Mültecilere sahip çkma görevini Türkiye tek bana yerine getiriyor. Bundan sonra Türkiyenin bir mülteci alacak daha kapasitesi yoktur. Türkiye, üzerine kimsenin sorumluluk yükleyecei ülke deildir.

TÜRKYE ÖLÜMDEN KAçAN NSANLARA KUCAK AçMITIR

Bir çok sayda kiiyi güvenli bölgelere iade ediyoruz. Türkiye en geni kapsaml iade merkezlerine sahip ülkelerin banda geliyor. Dönmek isteyenlere bu kolayl salyoruz. Buradaki meseleye kapsaml bir ekilde bakmak gerekir. Türkiyenin demokratik, nüfus güvenlii önemli meselelerden biridir. Türkiye kendi deerlerine yakan ekilde ölümden kaçan insanlara kucak açmtr. Ama hiç kimse Türkiye bir tane daha mülteci alacak eklinde düünmemelidir. Bu yaptklar fevkelade yanl olur.

HERKES AFGAN GÖçÜNÜ ÖNLEMEK çN ELN TAIN ALTINA KOYMALIDIR

Suriye için önerilen model güvenli bölgenin, uçua yasak bölgenin oluturulmasyd. Cumhurbakanmz çok srar etti ama buna yanamayanlar göç sorununun ortaya çktn gördü. Afganistandaki kaos devam ederse göç dalgas büyüyecektir. Herkes Afgan göçünü önlemek için elini tan altna koymaldr.

OYUN DETRC UNSURLAR DEVREYE GRMTR

Geçtiimiz hafta önemli açllarn yapld haftayd. Dünyada savunma sanayiindeki yar büyük boyutlara erimi durumda. Yeni gelien teknolojilerin savunma sistemlerine nasl uygulanaca, rakipler tarafndan kullanlmas halinde savunma sistemlerinin nasl güçlendirecei bir mesele olmutur. Pek çok aamadan geçilerek oyun deitirici güç olarak HA, SHA THA dediimiz yeni unsurlar devreye girmitir.

TÜRKYENN OYUN DETRC KABLEYETE ULATII VURGULANIYOR

Hepiniz takip ediyorsunuz sk sk ABD, ngiliz, Rusya gibi baz ülkelerdeki kurulularn deerlendirmelerinde Türkiyenin HA, SHA, THAlarla oyun deitirici kabiliyete ulat vurgulanyor.

Savunma sanayii konusunda kabilyetimizi gelitirmek bu kadar zor bir corafyada son derece önemli olacaktr. En son orman yangnlarnda da bunlarn ne kadar önemli olduunu gördük.

FL GÜç OLAN TALBAN LE GÖRÜMELER SÜRÜYOR

Afganistandaki gelimeleri çok yakndan takip ediyoruz. 7 seferde 1409 vatandamz tahliye edilmiti. Vatandalarmzn tahliyesini gerçekletiren herkese teekkürlerimizi iletiyoruz. TSK 6 yl havalimannn güvenliini salad. Bu geçi döneminde diplomatik giriimlerimiz var. Fiili güç olan Taliban ile de görümeler sürüyor. Kadn haklar konusunda geçmi dönem uygulamalar olmamal. Umarz ki Afganistan bütün terör örgütlerinden temizlenmi olur, Afgan halknn çektii aclar da son bulur.

SURYEDE YAPTIKLARI HATAYI AFGANSTANDA YAPMAMALIDIRLAR

K aylar gelmeden acilen harekete geçilmelidir. Bu insani kriz devam ederse mülteci sorunu giderek artacaktr ve bu insanlar ölümle kar karya kalacaktr. Mülteci konusunda Suriyede yaptklar hatay Afganistanda yapmamaldrlar.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMES HAKKINDA

Bu konuda yaplan toplantlardan henüz sonuç çkmad. lk balk vatanda yalan haberden korumak. Yalan haber ve dezenformasyon tedit olarak ortaya çkyor. Bireyleri korumak için bir düzenleme ihtiyac söz konusu.

SEçM BARAJININ DÜÜLMESYLE LGL

Cumhur ttifaknn yaklam yüzde 7dir.

TANJU ÖZCANIN SKANDAL FADELERNE TEPK: NSANLIK DII BR YAKLAIM

Bu insanlk d bir yaklam. Faistlik, ahlakszln ikiz kardeidir. Bir kadnla ilgili son derece irenç bir ifadeyi orada espiri konusu olarak anlatyor. Kadnla ilgili böyle bir deerlendirme insanlk d. Bununla birlikte kadnn kyafetiyle ilgili deerlendirme yapt, bu ayr bir skandal. Özürü dilerken bile 40 tane art kouyor. Kadnlar insandr biz de insan oluyuz. Yakan söz budur. Bunun dndaki çirkinlik söyleyen kiiye aittir.

KKTCDE TÜRK ASKERNN VARLIIYLA LGL

TSK orada barn teminatdr. Orada bo yere bulunmuyor. TSKnn bar harekat çerçevesinde oraya ne için çktn, varlnn ne anlama geldiini herkes biliyor. TSK orada barn teminat Kbrs davasnn korunmasna katk salamaya, KKTC halknn güvenliini salmaya devam edecek.

KILIçDAROLUNUN KHK AçIKLAMASINA TEPK

Önüne gelene diktatör diyen bir siyasi gelenek bu. Herhangi bir ekilde mekanizmadan, deerlendirmeden bahsettmiyor. Ben yapacam diyor. Biliyorsunuz ki yarg karar var. Bugüne kadar Klçdarolundan çok ey duyuldu ama FETÖ ile nasl mücadele edecei yönünde bir ey duyulmad. Türkiye bu kadar mücadeleyi bouna vermedi. Bu açklamas sakncal bir açklamadr.

Ana Sayfaya Git