Görüş Bildir

Herkes elini taşın altına koyacak!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik göç dalgasına karşı uluslararası kamuoyunu uyardı: Herkes elini taşın altına koymalı

Herkes elini taşın altına koyacak!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamalarında Afganistan'daki son duruma değindi ve yaşanabilecek olan göç dalgasına karşı uluslararası kamuoyunu uyardı. Çelik, Türkiye'nin bir mülteci daha kaldıracak kapasitesinin olmadığını vurguladı ve "Afganistan'daki kaos devam ederse göç dalgası büyüyecektir. Herkes Afgan göçünü önlemek için elini taşın altına koymalıdır." dedi. Çelik, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın skandal ifadelerine de tepki gösterdi ve "Bu insanlık dışı bir yaklaşımdır" ifadesine yer verdi.

Partisinin MYK toplantısından sonra kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Türkiye bütün dünyanın gözü önünde insanların katledilmesine göz yumacak ülke değildi. Başka ülkeler mültecilerin botlarını şişleyerek ölüm bölgesine göndermeye çalışıyorlar. Biz böyle bir ülke değiliz. Mültecilere sahip çıkma görevini Türkiye tek başına yerine getiriyor. Bundan sonra Türkiye'nin bir mülteci alacak daha kapasitesi yoktur. Türkiye, üzerine kimsenin sorumluluk yükleyeceği ülke değildir.

"TÜRKİYE ÖLÜMDEN KAÇAN İNSANLARA KUCAK AÇMIŞTIR"

Bir çok sayıda kişiyi güvenli bölgelere iade ediyoruz. Türkiye en geniş kapsamlı iade merkezlerine sahip ülkelerin başında geliyor. Dönmek isteyenlere bu kolaylığı sağlıyoruz. Buradaki meseleye kapsamlı bir şekilde bakmak gerekir. Türkiye'nin demokratik, nüfus güvenliği önemli meselelerden biridir. Türkiye kendi değerlerine yakışan şekilde ölümden kaçan insanlara kucak açmıştır. Ama hiç kimse Türkiye bir tane daha mülteci alacak şeklinde düşünmemelidir. Bu yaptıkları fevkelade yanlış olur.

"HERKES AFGAN GÖÇÜNÜ ÖNLEMEK İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR"

Suriye için önerilen model güvenli bölgenin, uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasıydı. Cumhurbaşkanımız çok ısrar etti ama buna yanaşmayanlar göç sorununun ortaya çıktığını gördü. Afganistan'daki kaos devam ederse göç dalgası büyüyecektir. Herkes Afgan göçünü önlemek için elini taşın altına koymalıdır.

"OYUN DEĞİŞTİRİCİ UNSURLAR DEVREYE GİRMİŞTİR"

Geçtiğimiz hafta önemli açılışların yapıldığı haftaydı. Dünyada savunma sanayiindeki yarış büyük boyutlara erişmiş durumda. Yeni gelişen teknolojilerin savunma sistemlerine nasıl uygulanacağı, rakipler tarafından kullanılması halinde savunma sistemlerinin nasıl güçlendireceği bir mesele olmuştur. Pek çok aşamadan geçilerek oyun değiştirici güç olarak İHA, SİHA TİHA dediğimiz yeni unsurlar devreye girmiştir.

"TÜRKİYE'NİN OYUN DEĞİŞTİRİCİ KABİLEYETE ULAŞTIĞI VURGULANIYOR"

Hepiniz takip ediyorsunuz sık sık ABD, İngiliz, Rusya gibi bazı ülkelerdeki kuruluşların değerlendirmelerinde Türkiye'nin İHA, SİHA, TİHA'larla oyun değiştirici kabiliyete ulaştığı vurgulanıyor.

Savunma sanayii konusunda kabilyetimizi geliştirmek bu kadar zor bir coğrafyada son derece önemli olacaktır. En son orman yangınlarında da bunların ne kadar önemli olduğunu gördük.

"FİİLİ GÜÇ OLAN TALİBAN İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Afganistan'daki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. 7 seferde 1409 vatandaşımız tahliye edilmişti. Vatandaşlarımızın tahliyesini gerçekleştiren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. TSK 6 yıl havalimanının güvenliğini sağladı. Bu geçiş döneminde diplomatik girişimlerimiz var. Fiili güç olan Taliban ile de görüşmeler sürüyor. Kadın hakları konusunda geçmiş dönem uygulamaları olmamalı. Umarız ki Afganistan bütün terör örgütlerinden temizlenmiş olur, Afgan halkının çektiği acılar da son bulur.

"SURİYE'DE YAPTIKLARI HATAYI AFGANİSTAN'DA YAPMAMALIDIRLAR"

Kış ayları gelmeden acilen harekete geçilmelidir. Bu insani kriz devam ederse mülteci sorunu giderek artacaktır ve bu insanlar ölümle karşı karşıya kalacaktır. Mülteci konusunda Suriye'de yaptıkları hatayı Afganistan'da yapmamalıdırlar.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ HAKKINDA

Bu konuda yapılan toplantılardan henüz sonuç çıkmadı. İlk başlık vatandaşı yalan haberden korumak. Yalan haber ve dezenformasyon tedit olarak ortaya çıkıyor. Bireyleri korumak için bir düzenleme ihtiyacı söz konusu.

SEÇİM BARAJININ DÜŞÜLMESİYLE İLGİLİ

Cumhur İttifakı'nın yaklaşımı yüzde 7'dir.

TANJU ÖZCAN'IN SKANDAL İFADELERİNE TEPKİ: İNSANLIK DIŞI BİR YAKLAŞIM

Bu insanlık dışı bir yaklaşım. Faşistlik, ahlaksızlığın ikiz kardeşidir. Bir kadınla ilgili son derece iğrenç bir ifadeyi orada espiri konusu olarak anlatıyor. Kadınla ilgili böyle bir değerlendirme insanlık dışı. Bununla birlikte kadının kıyafetiyle ilgili değerlendirme yaptı, bu ayrı bir skandal. Özürü dilerken bile 40 tane şart koşuyor. 'Kadınlar insandır biz de insan oğluyuz.' Yakışan söz budur. Bunun dışındaki çirkinlik söyleyen kişiye aittir.

KKTC'DE TÜRK ASKERİNİN VARLIĞIYLA İLGİLİ

TSK orada barışın teminatıdır. Orada boş yere bulunmuyor. TSK'nın barış harekatı çerçevesinde oraya ne için çıktığını, varlığının ne anlama geldiğini herkes biliyor. TSK orada barışın teminatı; Kıbrıs davasının korunmasına katkı sağlamaya, KKTC halkının güvenliğini sağlmaya devam edecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN KHK AÇIKLAMASINA TEPKİ

Önüne gelene diktatör diyen bir siyasi gelenek bu. Herhangi bir şekilde mekanizmadan, değerlendirmeden bahsettmiyor. Ben yapacağım diyor. Biliyorsunuz ki yargı kararı var. Bugüne kadar Kılıçdaroğlu'ndan çok şey duyuldu ama FETÖ ile nasıl mücadele edeceği yönünde bir şey duyulmadı. Türkiye bu kadar mücadeleyi boşuna vermedi. Bu açıklaması sakıncalı bir açıklamadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi