HÜDA PAR’dan CHP'nin değişmeyen yüz yıllık zihniyetine tepki

CHP’nin, etnik kimlik ve inanç düşmanlığı üzerinden estirdiği travmatik politikalarını sert bir dille eleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Toplumun temel değerlerine savaş açmayı siyaset addeden bu zihniyeti kınıyoruz" dedi.

Haberler 05.01.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBnin sözde eb-i Arus töreninde Kuran- Kerimin Türkçe okutulmas, Fikri Salarn baörtülülere yönelik saygszl ile ayn zihniyetteki Sözcü gazetesinin Ayasofya Camii hazmszl gibi slam kart çklara tepki gösteren HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, CHP zihniyetini knad.

Salam, iç gündeme ilikin yapt açklamada ayrca; az ve di sal merkezleri, kuraklk tehlikesi, tedbir ve su politikas gibi gündemin öne çkan konularn deerlendirdi.

CHPNN YÜZ YILLIK ZHNYET DEMEMTR

Cumhuriyet tarihindeki travmalara deinen Salam, Cumhuriyet tarihi, tek parti döneminin etnik kimlik ve inanç dümanl üzerinden estirdii terörün millette yol açt travmalarn da tarihidir. Kuran- Kerim ve slami ilimlerin tedrisatnn yasaklanmas, ezann Türkçeletirilmesi, cami ve ibadethanelerin kapatlmas bunlardan bazlardr. Baörtüsü yasa da ayn zihniyetin sembol politikalarndan bir tanesiydi. Türkiye siyasetinde yaanan deiimler sonucu söz konusu yasaklar kalkm, yeniden konumlanmada CHP de yasakç görüntüsünden uzaklama mesajlar vermitir. Ancak baz CHPli belediyelerin uygulamalar ile kimi ötekiletirici çklar, aslnda tek parti döneminin felsefesinin korunduunu göstermektedir. dedi.

TOPLUMUN TEMEL DEERLERNE SAVA AçMAYI SYASET ADDEDEN BU ZHNYET KINIYORUZ

CHP zihniyetini knayan Salam, Bir büyükehir belediyesinin kadn-erkek kark sema gösterisi yaptrmas ve Kuran- Kerimin Türkçe okunmasnn yanklar dinmeden Fikri Salarn baörtülü hakimlerin adalet datamayaca eklindeki saygsz çk, CHPde baörtüsü dümanlnn hala devam ettiini göstermektedir. Yine ayn fikri paralelde yayn yapan bir gazetenin Ayasofya Camiinin açln manetten 2020 ylnn felaketleri arasnda göstermesi, söz konusu seçkinci kesimlerin kursanda hala ibadethane kapatp ahra dönütürme sevdasnn diri olduunu göstermektedir. Toplumun temel deerlerine sava açmay siyaset addeden bu zihniyeti knyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git