HÜDA PAR’dan CHP'nin değişmeyen yüz yıllık zihniyetine tepki

CHP’nin, etnik kimlik ve inanç düşmanlığı üzerinden estirdiği travmatik politikalarını sert bir dille eleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Toplumun temel değerlerine savaş açmayı siyaset addeden bu zihniyeti kınıyoruz" dedi.

HÜDA PAR’dan CHP'nin değişmeyen yüz yıllık zihniyetine tepki

İBB’nin sözde Şeb-i Arus töreninde Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okutulması, Fikri Sağlar’ın başörtülülere yönelik saygısızlığı ile aynı zihniyetteki Sözcü gazetesinin Ayasofya Camii hazımsızlığı gibi İslam karşıtı çıkışlara tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, CHP zihniyetini kınadı.

Sağlam, iç gündeme ilişkin yaptığı açıklamada ayrıca; ağız ve diş sağlığı merkezleri, kuraklık tehlikesi, tedbir ve su politikası gibi gündemin öne çıkan konularını değerlendirdi.

CHP’NİN YÜZ YILLIK ZİHNİYETİ DEĞİŞMEMİŞTİR

Cumhuriyet tarihindeki travmalara değinen Sağlam, "Cumhuriyet tarihi, tek parti döneminin etnik kimlik ve inanç düşmanlığı üzerinden estirdiği terörün millette yol açtığı travmaların da tarihidir. Kur’an-ı Kerim ve İslami ilimlerin tedrisatının yasaklanması, ezanın Türkçeleştirilmesi, cami ve ibadethanelerin kapatılması bunlardan bazılarıdır. Başörtüsü yasağı da aynı zihniyetin sembol politikalarından bir tanesiydi. Türkiye siyasetinde yaşanan değişimler sonucu söz konusu yasaklar kalkmış, yeniden konumlanmada CHP de yasakçı görüntüsünden uzaklaşma mesajları vermiştir. Ancak bazı CHP’li belediyelerin uygulamaları ile kimi ötekileştirici çıkışlar, aslında tek parti döneminin felsefesinin korunduğunu göstermektedir." dedi.

"TOPLUMUN TEMEL DEĞERLERİNE SAVAŞ AÇMAYI SİYASET ADDEDEN BU ZİHNİYETİ KINIYORUZ"

CHP zihniyetini kınayan Sağlam, "Bir büyükşehir belediyesinin kadın-erkek karışık sema gösterisi yaptırması ve Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okunmasının yankıları dinmeden Fikri Sağlar’ın ‘başörtülü hakimlerin adalet dağıtamayacağı’ şeklindeki saygısız çıkışı, CHP’de başörtüsü düşmanlığının hala devam ettiğini göstermektedir. Yine aynı fikri paralelde yayın yapan bir gazetenin Ayasofya Camiinin açılışını manşetten ‘2020 yılının felaketleri’ arasında göstermesi, söz konusu seçkinci kesimlerin kursağında hala ibadethane kapatıp ahıra dönüştürme sevdasının diri olduğunu göstermektedir. Toplumun temel değerlerine savaş açmayı siyaset addeden bu zihniyeti kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler