HÜDA PAR'dan "evet" kararı!

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu "Değişiklikleri eksik ve yetersiz bulmakla birlikte tümüyle yeni, sivil bir anayasa için atılmış bir adım olması temennisiyle referandumdaki tercihimizi 'evet' olarak açıklıyoruz" dedi.

Haberler 16.02.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, Deiiklikleri eksik ve yetersiz bulmakla birlikte tümüyle yeni, sivil bir anayasa için atlm bir adm olmas temennisiyle referandumdaki tercihimizi evet olarak açklyoruz. dedi.

Yapcolu, HÜDA PAR Genel Merkezinde düzenledii basn toplantsnda, Türkiyenin 16 Nisanda anayasa deiikliini oylamak üzere sandk bana gideceini belirterek, teklifin Mecliste 367 oyu bulamad için zorunlu olarak referanduma gideceini savundu.

Yapcolu, parti programnda yer alan ilkeler çerçevesinde tümüyle yeni bir anayasann mümkün olan en fazla katlm ve uzlamayla yaplmasnn zorunlu olduunu savunduklarn anmsatarak, Ancak mevcut siyasal ve sosyal artlar dikkate alndnda bunun ksa vadede kolaylkla olamayaca da ortadadr. diye konutu.

Bu sebeple ksmi deiiklikler için yaplacak çalmalar deerli bulup deiim ve dönüüm için niyet beyan olarak gördüklerini vurgulayan Yapcolu, öyle devam etti:

Deerlendirmeler nda, milletin tercihine sunulan deiikliklere kar taknlacak olumsuz tavrn, herkesin deitirilmesi gerektii noktasnda hemfikir olduu darbe ürünü anayasann ömrünü uzatmaya sebep olacak bir zemin oluturabileceini düünüyoruz. Bu nedenle yaplacak deiiklikleri eksik ve yetersiz bulmakla birlikte tümüyle yeni, sivil bir anayasa için atlm bir adm olmas temennisiyle referandumdaki tercihimizi evet olarak açklyoruz. Darbe anayasas, temel felsefesi ve kurumlaryla varln koruyorken, sadece sisteminin deimesi her derde deva olmayacaktr. Bata Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu olmak üzere, dier baz yasalarda da en ksa sürede deiiklik yaplmas zorunlu hale gelmitir.

- 1982 Anayasasnn belirtilen nitelikleri tamad açktr

Anayasa deiiklii komisyonda ve Meclis Genel Kurulunda görüüldüü srada gerginliklerin yaandn kaydeden Yapcolu, Referandum tartmalar esnasnda görmek istemediimiz görüntüler ortaya çkmt. Anayasa deiikliinin Meclis safhas geride kald, iin asl sahibi olan halkn sözünü söylemesine sra geldi. dedi.

Yapcolu, öyle konutu:

1982 Anayasasnn belirtilen nitelikleri tamad açktr. Darbe zihniyetinin tüm olumsuzluklarn bünyesinde barndran bu anayasa, halen her alanda var olan sorunlarn, krizlerin temel sebebidir. Her ne kadar farkl tarihlerde birçok ksmi deiiklik yaplmsa da istenen netice elde edilememitir. Kapsam ne olursa olsun yaplacak olan ksmi deiikliklerin hiçbir zaman yeni bir anayasa ihtiyacn ortadan kaldrmad tecrübelerle sabittir. Yaplmas gereken, tümüyle yeni bir anayasadr, milletimizin talebi bu yöndedir.

Herkesin, halkn tercihine sayg göstermesi gerektiini bildiren Yapcolu, evet diyenlerin de hayr diyenlerin de her birinin farkl gerekçelerinin olabileceini göz ard etmemek gerektiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git