Hükümetten net mesaj: Artık Türkiye'yi iknaya gelmeyin

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ,"Artık Türkiye'yi sınamaktan ve sabrını test etmekten vazgeçin. Türkiye'yi iknaya gelmeyin" dedi.

Haberler 12.02.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Dileri Bakannn ziyareti öncesi hükümetten net mesaj. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen, AK Parti Nevehir Gençlik Kollar Olaan Genel Kurulunda konuan Bozda, ABDli yetkililerin Türkiyeye ikna için gelmemeleri, terör örgütüne verilen silahlarn toplanmas için çalma yapmalar gerektiini belirtti.

Baz ABDli askerlerin de teröristlerle fotoraf çektirdiini ve bunu paylatna dikkati çeken Bozda, bu paylamlarn Türkiyeye aba altndan sopa göstermek olduunu ifade etti. Bozda öyle konutu: Artk Türkiyeyi snamaktan ve sabrn test etmekten vazgeçin. Türkiyeyi iknaya gelmeyin. Gidin eittiiniz, donattnz, silah verdiiniz, lojistik destek saladnz terör örgütleri ile ilgilenin, onlara verdiinizi silahlar toplayn, bir daha vermeyin, Türkiyeye kar terörist eylem yapmayn deyin. Baz ABD askerleri PYDli teröristlerle foto paylap açklama yapyor. Bunlar bizi tanmyor, aba altndan sopa gösteriyor. Türkiye aba altndan da üstünden de sopa gösterilecek bir ülke deildir. Dün de deildi, bugün de deildir, yarn da olmayacaktr. Artk Türkiyeyi oyalamaktan vazgeçin.

Bozda, terör örgütünün farkl isimlere büründürüldüüne iaret ederek, tabelalarn deimesine ramen terör unsurlarnn kimler olduunun bilindiini vurgulad. PYD/YPG Terör örgütlerinin tabelasn deitirip onlara SDG deyip milletin akl ile alay edilmemesini isteyen Bozda, unlar kaydetti: Alem kör, herkes sersem deil. Biz her eyi biliyoruz. Türkiyeye verdiiniz sözleri tutmadnz. Artk verdiiniz sözleri yerine getirin. Fratn batsna geçmeyecekti, Münbiçte olmayacaktnz, silah vermeyecektiniz, vermeye devam ettiniz. 5 bin tr silah verdiniz. DEA terör örgütüne kullanmadnz, Türkiyeye kar kullandnz, defalarca uyardk. Bu terör örgütünün koruma ve kollama içinde olunmamaldr. Artk biz Türkiye olarak söze deil yansmalarna bakyoruz. Artk terör örgütlerinin bölgemizde güçlenmesi ve desteklenmesi uygulamasna son verilmelidir. Silahlar derhal toplanmal ve yeni silahlar verilmemelidir. Müttefikimiz olan ABD, askerli foto çektirip teröristleri svazlayan görüntülerden vazgeçmelidir.

Ana Sayfaya Git