İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İftiraların hepsi saçmadır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına yanıt verdi. Söz konusu iddiaların içi boş olduğunu ifade eden Soylu, "Ben özne değilim, hedef Türkiye" değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 26.05.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Habertürk TVde Kübra Par moderatörlüünde gazeteciler smail Saymaz, Veyis Ate, Merdan Yanarda ve Mehmet Akif Ersoyun gündeme ilikin sorularn cevaplad. Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin birilerinin sözcülüünü yaptn söyledi.

Bakan Soylu açklamalarnda u ifadeleri kulland:

ddialar ve iftiralar tamamen bo olsa da devleti hedef alyor. Türkiyeye güya kendi adna bir vesayet ortaya koymaya çalyor, neredeyse herkese piniz elimde diyor. Ve bir sessizlik hakim. Bugün bir Kuzey Suriyede bir devlet kurulmaya çalyor. Suriyenin içerisinde ABDnin üsleri 6dan 14e çkt. 2019 sonrasnda 2020 ve 2021de. Bir taraftan bütün bunlar gerçekletirilirken Türkiyeye kar bir ekonomik saldr var. Bunu hep beraber yaadk.

TÜRKYE BR OPERASYONA TAB TUTULUYOR

Türkiye dalsn, ekonomik olarak küçülsün. Hareket kabiliyeti olmasn. Türkiyenin kendine ait bizim istediimiz bir anayasas olsun, Türkiye Suriye, Lübnan ve Irak gibi benzer ülkelerin konumuna düsün, ve biz burada her eyi istediimiz gibi yapabilme kabiliyetine sahip olalm istiyorlar. 17-25 Aralk, 6-7 Ekim, 15 Temmuz bütün süreçlerde Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor. Türkiyenin üzerine getirilmeye çallan tam da budur. Bir operasyondur. Hedef Türkiye.

çileri Bakan Süleyman Soylu: ftiralarn hepsi saçmadr

BR ARA SAYIN DAVUTOLU, TAM ANLAMIYLA DENGES KAYBOLDU

7 Haziran-1 Kasm 2015 döneminde partideki tartmalara deinen Soylu, Bir ara Sayn Davutolu, tam anlamyla dengesi kayboldu, Hepinizin odalarnda neler konutuunuzu dinletiyorum ve biliyorum. dedi. MYK üyeleri, partinin genel bakan yardmclarn... 1 Kasm seçimlerinden sonra baka bir ey daha oldu. Ahmet Davutolunun think-tank kurulularndan birisine Mithat Sancar geldi, özetle Apo içeriden çkacak, kuzey Suriyede bir devlet kurulacak, bana geçecek, Türkiyede özerk bir anayasa yaplacak. dedi. 4 temel balkta bir deerlendirme yapt. Biz bütün bunlar yaadk.

TUNCEL LE PEKER KM ORTAK YAPAR?

(Özne neden sizsiniz?) Özne ben deilim. Ben olayn tamamen fotorafn görüp, eski Türkiyenin sol kalntlarn süpürmeye geldii andan itibaren birileri devreye girdiler. Özel Harp ne zaman kuruldu? Parasn kim verdi? Bunu rahmetli Ecevit söyledi. 6-7 Eylül olaylarn kontrgerilla örgütledi. Paa kitapta Biz yaptk diyor. Sabri Yirmibeolu. Bugünün ii mi? Erhan Tuncel ile Sedat Pekeri kim ortak yapar? Erhan Tuncel kim? Sedat Pekere Erhan Tunceli kim emanet eder? Bireylerden deil bir sistemden bahsediyorum. Erhan Tuncel yllardan beri bu ülkenin en önemli meselelerinden birisi olan Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi gözükmüyor mu? Hangi anlay emanet eder?

PEKERE KORUMA NASIL VERLD?

Örendiimde ne oldu? Banda ben bu korumay verir miydim? Vermezdim. Örendiimde 2018in ortalarndan sonra stihbarat Bakan Bir operasyondayz, biraz sabredin dedi. Biz bunlar dinliyoruz, bir i üstündeler, ne olursunuz sabredin dedi. Netice itibariyle biraz sabrettik, sonra da aldk onlar. Bu konuyla ilgili soruturma açtk, Mülkiye Tefti Kurulu Bakan Yardmclmzn bakanlnda. Emniyet Tefti Bakan Yardmcmzla. Bu koruma iinde eksik, aksak nedir bunlarn tamamna bakacak. Burada kimin bir istismar, imtiyaz varsa, kurgusu varsa hesab sorulacak.

BEN NAMUSLU BR ADAMIM

1995te Doru Yol Partisi ilçe bakanym. Tansu çillerin destekledii söylenen ilçe bakanna kar kazandm. çiller ile Aarn kar karya geldii Susurluk meselesi balad. Biz de Aara kar pozisyon aldk, biz hepsine kar olduk. 2002de çiller ile birlikte genel bakan kim olabilir diye konutuk lhan Kesici olsun dedik, aday oldu. Aara kar pozisyon aldk. Ben namuslu bir adamm, sayn çilleri hiç bir dönem satmadm. 2002den 2007 ylna kadar Aara kar muhalefet ettim. Bir devlet bürokratnn sivil siyasette olmasna karym. Dün de karydm, bugün de karym. Sayn Aarn bir marinada olmas doru mu? Zinhar doru deildir. Bir kardei olarak söylüyorum, ben olsam 48 saat içinde brakrm.

DEVLET ADABINA SIMAZ

Korkut Eken, Mehmet Eymür gibi tiplerin bugün dahi söz söylemeleri devlet adabna smaz. Devlet bana bir sr teslim etmi, konumalar devletin adabna aykr olduunu düünüyorum. (Kutlu Adal) Arkadalarma talimat verdim. AK Parti döneminde Hablemitolu dnda bir faili meçhul var m? 170 bin faili meçhul olay çözüldü u ana kadar. Ben bo kada imza atmaya hazrm, terörle mücadelede gayri hukuki, beyaz toros, insanlara ikence, faili meçhul cinayetler eer varsa bo kat getirin imza atp çkaym.

HAYATIMDAN VAZGEçERM

Sayn Akener, geçmiimi biliyor, benimle ilgili kanun d, karanlk veya mafya ile ilikili bir tek ey söylesin hayatmdan vazgeçerim. Bir tek kanun d iim olduunu ortaya çkarlsn ben hayatmdan vazgeçerim.

Ana Sayfaya Git