Görüş Bildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İftiraların hepsi saçmadır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına yanıt verdi. Söz konusu iddiaların içi boş olduğunu ifade eden Soylu, "Ben özne değilim, hedef Türkiye" değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İftiraların hepsi saçmadır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de Kübra Par moderatörlüğünde gazeteciler İsmail Saymaz, Veyis Ateş, Merdan Yanardağ ve Mehmet Akif Ersoy'un gündeme ilişkin sorularını cevapladı.  Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in birilerinin sözcülüğünü yaptığını söyledi.

Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

İddiaları ve iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor. Türkiye'ye güya kendi adına bir vesayet ortaya koymaya çalışıyor, neredeyse herkese 'İpiniz elimde' diyor. Ve bir sessizlik hakim. Bugün bir Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmaya çalışıyor. Suriye'nin içerisinde ABD'nin üsleri 6'dan 14'e çıktı. 2019 sonrasında 2020 ve 2021'de. Bir taraftan bütün bunlar gerçekleştirilirken Türkiye'ye karşı bir ekonomik saldırı var. Bunu hep beraber yaşadık.

'TÜRKİYE BİR OPERASYONA TABİ TUTULUYOR'

Türkiye dağılsın, ekonomik olarak küçülsün. Hareket kabiliyeti olmasın. Türkiye'nin kendine ait bizim istediğimiz bir anayasası olsun, Türkiye Suriye, Lübnan ve Irak gibi benzer ülkelerin konumuna düşsün, ve biz burada her şeyi istediğimiz gibi yapabilme kabiliyetine sahip olalım istiyorlar. 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz bütün süreçlerde Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor. Türkiye'nin üzerine getirilmeye çalışılan tam da budur. Bir operasyondur. Hedef Türkiye.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İftiraların hepsi saçmadır

‘BİR ARA SAYIN DAVUTOĞLU, TAM ANLAMIYLA DENGESİ KAYBOLDU’

7 Haziran-1 Kasım 2015 döneminde partideki tartışmalara değinen Soylu, "Bir ara Sayın Davutoğlu, tam anlamıyla dengesi kayboldu, 'Hepinizin odalarında neler konuştuğunuzu dinletiyorum ve biliyorum.' dedi. MYK üyeleri, partinin genel başkan yardımcılarını... 1 Kasım seçimlerinden sonra başka bir şey daha oldu. Ahmet Davutoğlu'nun think-tank kuruluşlarından birisine Mithat Sancar geldi, özetle 'Apo içeriden çıkacak, kuzey Suriye'de bir devlet kurulacak, başına geçecek, Türkiye'de özerk bir anayasa yapılacak.' dedi. 4 temel başlıkta bir değerlendirme yaptı. Biz bütün bunları yaşadık.

TUNCEL İLE PEKER’İ KİM ORTAK YAPAR?

(Özne neden sizsiniz?) Özne ben değilim. Ben olayın tamamen fotoğrafını görüp, eski Türkiye’nin sol kalıntılarını süpürmeye geldiği andan itibaren birileri devreye girdiler. Özel Harp ne zaman kuruldu? Parasını kim verdi? Bunu rahmetli Ecevit söyledi. 6-7 Eylül olaylarını kontrgerilla örgütledi. Paşa kitapta ‘Biz yaptık’ diyor. Sabri Yirmibeşoğlu. Bugünün işi mi? Erhan Tuncel ile Sedat Peker’i kim ortak yapar? Erhan Tuncel kim? Sedat Peker’e Erhan Tuncel’i kim emanet eder? Bireylerden değil bir sistemden bahsediyorum. Erhan Tuncel yıllardan beri bu ülkenin en önemli meselelerinden birisi olan Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi gözükmüyor mu? Hangi anlayış emanet eder?

PEKER’E KORUMA NASIL VERİLDİ?

Öğrendiğimde ne oldu? Başında ben bu korumayı verir miydim? Vermezdim. Öğrendiğimde 2018’in ortalarından sonra İstihbarat Başkanı ‘Bir operasyondayız, biraz sabredin’ dedi. ‘Biz bunları dinliyoruz, bir iş üstündeler, ne olursunuz sabredin’ dedi. Netice itibariyle biraz sabrettik, sonra da aldık onları. Bu konuyla ilgili soruşturma açtık, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığımızın başkanlığında. Emniyet Teftiş Başkan Yardımcımızla. Bu koruma işinde eksik, aksak nedir bunların tamamına bakacak. Burada kimin bir istismarı, imtiyazı varsa, kurgusu varsa hesabı sorulacak.

'BEN NAMUSLU BİR ADAMIM'

1995’te Doğru Yol Partisi ilçe başkanıyım. Tansu Çiller’in desteklediği söylenen ilçe başkanına karşı kazandım. Çiller ile Ağar’ın karşı karşıya geldiği Susurluk meselesi başladı. Biz de Ağar’a karşı pozisyon aldık, biz hepsine karşı olduk. 2002’de Çiller ile birlikte genel başkan kim olabilir diye konuştuk İlhan Kesici olsun dedik, aday oldu. Ağar’a karşı pozisyon aldık. Ben namuslu bir adamım, sayın Çiller’i hiç bir dönem satmadım. 2002’den 2007 yılına kadar Ağar’a karşı muhalefet ettim. Bir devlet bürokratının sivil siyasette olmasına karşıyım. Dün de karşıydım, bugün de karşıyım. Sayın Ağar’ın bir marinada olması doğru mu? Zinhar doğru değildir. Bir kardeşi olarak söylüyorum, ben olsam 48 saat içinde bırakırım.

'DEVLET ADABINA SIĞMAZ'

Korkut Eken, Mehmet Eymür gibi tiplerin bugün dahi söz söylemeleri devlet adabına sığmaz. Devlet bana bir sır teslim etmiş, konuşmaları devletin adabına aykırı olduğunu düşünüyorum. (Kutlu Adalı) Arkadaşlarıma talimat verdim. AK Parti döneminde Hablemitoğlu dışında bir faili meçhul var mı? 170 bin faili meçhul olay çözüldü şu ana kadar. Ben boş kağıda imza atmaya hazırım, terörle mücadelede gayri hukuki, beyaz toros, insanlara işkence, faili meçhul cinayetler eğer varsa boş kağıt getirin imza atıp çıkayım.

'HAYATIMDAN VAZGEÇERİM'

Sayın Akşener, geçmişimi biliyor, benimle ilgili kanun dışı, karanlık veya mafya ile ilişkili bir tek şey söylesin hayatımdan vazgeçerim. Bir tek kanun dışı işim olduğunu ortaya çıkarılsın ben hayatımdan vazgeçerim.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi