İmamoğlu atağa geçti, Kılıçdaroğlu yorum yapmadı

CHP’de seçim sonrası ortaya çıkan sonuçlara dair değerlendirmeler sürüyor. Hafta sonu Parti Meclisi’ni toplayacak olan Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nun açıklamaları karşısında yorum yapmadığı öğrenildi.

Haberler 30.05.2023 - 23:31 Son Güncelleme : 30.05.2023 - 23:31

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği parti, seçimde hedeflenen başarıya ulaşılamamasıyla CHP oldu. Cumhurbaşkanı adaylığı yarışını ikinci sırada tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun göreve devam edip etmeyeceği, parti yönetiminin nasıl şekilleneceği gibi sorular yanıt bekliyor.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi (PM) hafta sonu belirlenecek bir günde toplanacak. Öncesinde Kılıçdaroğlunun Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle bir toplantı yapması beklenirken görev değişikliği ve yeni parti yönetimi PM toplantısının ardından netleşecek.

DEĞİŞİME GİDİLECEĞİ AçIK

CHPli kurmayların aktarımına göre CHP lideri Kılıçdaroğlu ortaya çıkan mağlubiyetin ardından tüm parti yöneticilerinin görüşünü dinlemeye başladı. Ortaya çıkan sonuçlara dair kurmaylarıyla bilgi alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlunun süreci tarttığını ifade eden CHPlilere göre, partide bir değişime gidileceği açık. MYKdeki değişikliğe dikkat çeken bir isim, Kemal Bey ne zaman tırpan vurur belli değil. Ama tabanı rahatlatmak zorunda ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU YOLA çIKTI

Millet İttifakının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunun seçimlerin ardından değişim çağrısı açıklamaları da CHPde bir başka gündem başlığı.

İmamoğlunun CHP Genel Başkanlığı için yola çıktığı değerlendirmelerini yapan partililere göre iki açıklamada da Kılıçdaroğlunun adını anmaması dikkat çekici. Söz konusu açıklamaları izleyen Kılıçdaroğlunun yorum yapmadığını ifade eden CHPlilere göre, İmamoğlu diğer muhalefet temsilcileriyle de iletişim kurarak farklı bir strateji izliyor.

İMAMOĞLUNA YAKIN İSİMLER ÖRGÜTLERLE KONTAK KURMAYA BAŞLADI

CHPnin 2023 seçimleri gerekçe gösterilerek ertelenen kurultayının yerel seçimlerin sonrasına ertelenip ertelenmeyeceği de merak konusu. Edinilen bilgiye göre İmamoğlunun yanın çevresi parti örgütleriyle kontak kurmaya başladı. İmamoğlunun kurultayda yeni parti genel başkanını belirleyecek delegelerle diyalog kurması parti içerisinde genel başkanlığa aday olacak yorumlarına neden oldu.

çOK SAYIDA İSİM GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİNE ADAY

CHPde bir diğer merak edilen ise Meclis çatısı altında partinin nasıl temsil edileceği sorusu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun milletvekili olamaması nedeniyle parti adına Grup Başkanının Özgür Özel olması bekleniyor. CHPli Tekin Bingöl ise Meclis Grup Başkanvekilliğine aday isim olarak öne çıkıyor. Öte yandan CHPde çok sayıda isim de Grup Başkanvekilliğine aday olmuş durumda.

CHP Milletvekilleri Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Zeynel Emre, Bülent Tezcan, Ali Öztunç, Mahmut Tanal ve Murat Bakanın CHP Grup Başkanvekilliğine aday olacağı öğrenilirken Meclisteki yemin töreninin ardından CHP grubunun seçime gitmesi bekleniyor. CHPli kurmaylara göre Kılıçdaroğlu bu süreçte doğrudan bir ismi işaret etmeyecek ve seçimle yeni Grup Başkanvekillerinin belirlenmesini isteyecek.

PARTİ YÖNETİMİ 1 HAZİRANDA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 1 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti genel merkezindeki toplantı, saat 13.00te yapılacak. MYK toplantısında, 28 Mayıstaki Cumhurbaşkanı Seçiminin sonuçları değerlendirilecek ve CHPnin yol haritası ele alınacak.

Ana Sayfaya Git