Görüş Bildir

İmamoğlu atağa geçti, Kılıçdaroğlu yorum yapmadı

CHP’de seçim sonrası ortaya çıkan sonuçlara dair değerlendirmeler sürüyor. Hafta sonu Parti Meclisi’ni toplayacak olan Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nun açıklamaları karşısında yorum yapmadığı öğrenildi.

İmamoğlu atağa geçti, Kılıçdaroğlu yorum yapmadı

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği parti, seçimde hedeflenen başarıya ulaşılamamasıyla CHP oldu. Cumhurbaşkanı adaylığı yarışını ikinci sırada tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve devam edip etmeyeceği, parti yönetiminin nasıl şekilleneceği gibi sorular yanıt bekliyor.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi (PM) hafta sonu belirlenecek bir günde toplanacak. Öncesinde Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle bir toplantı yapması beklenirken görev değişikliği ve yeni parti yönetimi PM toplantısının ardından netleşecek.

‘DEĞİŞİME GİDİLECEĞİ AÇIK’

CHP’li kurmayların aktarımına göre CHP lideri Kılıçdaroğlu ortaya çıkan mağlubiyetin ardından tüm parti yöneticilerinin görüşünü dinlemeye başladı. Ortaya çıkan sonuçlara dair kurmaylarıyla bilgi alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlu’nun süreci tarttığını ifade eden CHP’lilere göre, partide bir değişime gidileceği açık. MYK’deki değişikliğe dikkat çeken bir isim, “Kemal Bey ne zaman tırpan vurur belli değil. Ama tabanı rahatlatmak zorunda” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU YOLA ÇIKTI

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimlerin ardından “değişim” çağrısı açıklamaları da CHP’de bir başka gündem başlığı.

İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı için yola çıktığı değerlendirmelerini yapan partililere göre iki açıklamada da Kılıçdaroğlu’nun adını anmaması dikkat çekici. Söz konusu açıklamaları izleyen Kılıçdaroğlu’nun yorum yapmadığını ifade eden CHP’lilere göre, İmamoğlu diğer muhalefet temsilcileriyle de iletişim kurarak farklı bir strateji izliyor.

‘İMAMOĞLU’NA YAKIN İSİMLER ÖRGÜTLERLE KONTAK KURMAYA BAŞLADI’

CHP’nin 2023 seçimleri gerekçe gösterilerek ertelenen kurultayının yerel seçimlerin sonrasına ertelenip ertelenmeyeceği de merak konusu. Edinilen bilgiye göre İmamoğlu’nun yanın çevresi parti örgütleriyle kontak kurmaya başladı. İmamoğlu’nun kurultayda yeni parti genel başkanını belirleyecek delegelerle diyalog kurması parti içerisinde “genel başkanlığa aday olacak” yorumlarına neden oldu.

ÇOK SAYIDA İSİM GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİNE ADAY

CHP’de bir diğer merak edilen ise Meclis çatısı altında partinin nasıl temsil edileceği sorusu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olamaması nedeniyle parti adına Grup Başkanı’nın Özgür Özel olması bekleniyor. CHP’li Tekin Bingöl ise Meclis Grup Başkanvekilliğine aday isim olarak öne çıkıyor. Öte yandan CHP’de çok sayıda isim de Grup Başkanvekilliği’ne aday olmuş durumda.

CHP Milletvekilleri Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Zeynel Emre, Bülent Tezcan, Ali Öztunç, Mahmut Tanal ve Murat Bakan’ın CHP Grup Başkanvekilliği’ne aday olacağı öğrenilirken Meclis’teki yemin töreninin ardından CHP grubunun seçime gitmesi bekleniyor. CHP’li kurmaylara göre Kılıçdaroğlu bu süreçte doğrudan bir ismi işaret etmeyecek ve seçimle yeni Grup Başkanvekilleri’nin belirlenmesini isteyecek.

PARTİ YÖNETİMİ 1 HAZİRANDA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 1 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti genel merkezindeki toplantı, saat 13.00'te yapılacak. MYK toplantısında, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçları değerlendirilecek ve CHP'nin yol haritası ele alınacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi