İşte Ak Parti Anketi; 54-56

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu anda bizim kamuoyu araştırmalarında cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük 54-56 bandındayız. AK Parti de 1 Kasım'daki pozisyonunu koruyor, o da 46-48 bandında." dedi.

Haberler 20.05.2018 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna pazartesi günü verileceini hatrlatan Ünal, aday adayl bavurusunda bulunan 7 bin 340 kiinin mülakatnn alt komisyonlarda gerçekletirildiini, bu kiilerden 2 bin 100ünün üst kurula çktn, çalmalarn devam ettiini anlatt.

24 Haziranla ilgili elinizin çok rahat olduunu söyleyebilir misiniz? Yoksa belirsiz bir tablo mu var? sorusu üzerine Ünal, AK Partinin 16 yldan beri dinamik yapsyla hem dünyay hem Türkiyeyi hem de bölgeyi okuyabildiini, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliiyle de Türkiyenin küresel bir aktör durumuna geldiini söyledi.

Türkiyeyi kim yönetebilir? sorusunun cevabnn çok açk olduuna dikkati çeken Ünal, dünyay, bölgeyi ve ülkeyi çok iyi tanyan Erdoann liderliinde AK Parti kadrolarnn yönetebileceini dile getirdi.

KUDÜSÜ KORUYAMAZSAK, MEKKE VE MEDNEY DE KORUYAMAYIZ

Ünal, slam birlii Tekilat (T) Zirvesinin sonuç bildirgesinde açklanan kararlara da deindi.

Zirvede alnan kararlarn önemini vurgulayan Ünal, unlar kaydetti: Tekilatn ilk defa kararl ve gür bir sesle bunlar söylüyor olmas çok kymetli. Bugün Cumhurbakanmz bir hususa deindi, eer biz ilk kblemizi koruyamazsak, son kblemizi de koruyamayz. Mesele burada Kudüs deil. slam dünyasnn malum küresel çete tarafndan bir tehdit olarak görülmesi, slam dünyasndan çkan her gür sesin bir ekilde tasfiye edilmesi. Eer biz Kudüsü koruyamazsak, Mekke ve Medineyi koruyamayz. lk defa slam dünyasndan ortak bir ekilde yaptrm uygulamak, ortak kararlar... Bunlar ilk defa duyuyoruz. Bu bir durutur, tavrdr, balangçtr. Burada kymetli olan ve üzerinde konumamz gereken temel ey, Recep Tayyip Erdoan liderliinde Tnin ve slam dünyasnn Kudüs konusundaki bu duruu son derece kymetli bir balangçtr.

NCENN SEçM VAAD, DOLDUR, BOALT, ATI SERBEST

CHPnin cumhurbakan aday Muharrem ncenin seçim vaatlerinde yarg alanna getirilen eletirilere deinen Ünal, CHPnin 15 Temmuzdan sonra hakim ve savclar itibarszlatran bir dil kullandna iaret etti.

Fetullahç Terör Örgütünü (FETÖ) yargdan AK Parti hükümetinin temizlediini vurgulayan Ünal, Devlet ve siyaset FETÖyle mücadele ederken CHP, FETÖye sahip çkyordu. Bugün artk FETÖden hainlerden temizlenmi, namuslu, ülkesini seven insanlarn olduu yarg sistemine böyle bir güftanda bulunmak bu insanlarn, onuruna, haysiyetine hakarettir. deerlendirmesini yapt.

Mahir Ünal, ncenin seçim kampanyasn, kendisinin üniversiteden mezun olduktan sonra memleketi Elbistana gittiinde o dönemdeki belediye bakan adaynn seçim kampanyasna benzettiini ifade etti.

BÖYLE BR AMERKALI VAR MI ÖNCE ONU KESNLETRMEK LAZIM

Ünal, ncenin bir televizyon programna balanarak FETÖ eleba Fetullah Gülenin iadesine yönelik ortaya att iddialarnn hatrlatlmas üzerine, Kendi hükümetine inanmaz, ne idüü belirsiz, kim olduu bilinmeyen bir Amerikalnn sözde telefonuyla ortaya koyduu iddiay gerçekmi gibi ülke gündemine tar. deerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuzdan hemen sonra kendisinin de bulunduu bir heyetle Amerikaya gidildiini hatrlatan Ünal, ABDnin en bandan itibaren kendilerinin iade talepleriyle ilgili asla kln bile kprdatmadn vurgulad.

MEDYA LE SAVAAN ADAM GÖRÜNTÜSÜ OLUTURMAYA çALIIYOR

Ünal, Sayn Erdoann rakibi Muharrem nce mi, Meral Akener mi, Temel Karamollaolu mu, Dou Perinçek mi? Kim sizi en güçlü, en çok çekindiren aday? sorusuna cevaben, AK Partinin bütün seçimlerde temel stratejilerinin olduunu ve kendi gündemleriyle ilgilendiklerini belirtti.

CUMHURBAKANLII SEçMLERNE DÖNÜK 54-56 BANDINDAYIZ

AK Partinin aratrmalarna göre, cumhurbakan adaylarndan kimin ne kadar oy aldna yönelik soruya Ünal, Daha önce de açkladmz banttayz. u anda bizim kamuoyu aratrmalarnda cumhurbakanl seçimlerine dönük 54-56 bandndayz. AK Parti de 1 Kasmdaki pozisyonunu koruyor, o da 46-48 bandnda. yantn verdi.

Mahir Ünal, Muharrem nce ile Y Partinin Genel Bakan ve cumhurbakan aday Meral Akenerin oy oranlaryla ilgili soruya ilikin de Onlar kendi aratrmalarn yaptryorlardr. ifadesini kulland.

nce ve Akenerin cumhurbakanl seçimini kazanamayacaklar için daha çok Meclise dönük faaliyette bulunduklar belirten Ünal, bu yüzden AK Partiye yönelik kara propaganda yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git