İşte Ak Parti Anketi; 54-56

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu anda bizim kamuoyu araştırmalarında cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük 54-56 bandındayız. AK Parti de 1 Kasım'daki pozisyonunu koruyor, o da 46-48 bandında." dedi.

İşte Ak Parti Anketi; 54-56

AK Parti'nin milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna  pazartesi günü verileceğini hatırlatan Ünal, aday adaylığı başvurusunda bulunan 7  bin 340 kişinin mülakatının alt komisyonlarda gerçekleştirildiğini, bu kişilerden  2 bin 100'ünün üst kurula çıktığını, çalışmaların devam ettiğini anlattı.

"24 Haziran'la ilgili elinizin çok rahat olduğunu söyleyebilir  misiniz? Yoksa belirsiz bir tablo mu var?" sorusu üzerine Ünal, AK Parti'nin 16  yıldan beri dinamik yapısıyla hem dünyayı hem Türkiye'yi hem de bölgeyi  okuyabildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle de Türkiye'nin  küresel bir aktör durumuna geldiğini söyledi.

"Türkiye'yi kim yönetebilir?" sorusunun cevabının çok açık olduğuna  dikkati çeken Ünal, dünyayı, bölgeyi ve ülkeyi çok iyi tanıyan Erdoğan'ın  liderliğinde AK Parti kadrolarının yönetebileceğini dile getirdi.

"KUDÜS'Ü KORUYAMAZSAK, MEKKE VE MEDİNE'Yİ DE KORUYAMAYIZ"

Ünal, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde  açıklanan kararlara da değindi.

Zirvede alınan kararların önemini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti: "Teşkilatın ilk defa kararlı ve gür bir sesle bunları söylüyor olması  çok kıymetli. Bugün Cumhurbaşkanımız bir hususa değindi, eğer biz ilk kıblemizi  koruyamazsak, son kıblemizi de koruyamayız. Mesele burada Kudüs değil. İslam  dünyasının malum küresel çete tarafından bir tehdit olarak görülmesi, İslam  dünyasından çıkan her gür sesin bir şekilde tasfiye edilmesi. Eğer biz Kudüs'ü  koruyamazsak, Mekke ve Medine'yi koruyamayız. İlk defa İslam dünyasından ortak  bir şekilde yaptırım uygulamak, ortak kararlar... Bunları ilk defa duyuyoruz. Bu  bir duruştur, tavırdır, başlangıçtır. Burada kıymetli olan ve üzerinde konuşmamız  gereken temel şey, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde İİT'nin ve İslam dünyasının  Kudüs konusundaki bu duruşu son derece kıymetli bir başlangıçtır."

"İNCE'NİN SEÇİM VAADİ, DOLDUR, BOŞALT, ATIŞ SERBEST"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim vaatlerinde  "yargı" alanına getirilen eleştirilere değinen Ünal, CHP'nin 15 Temmuz'dan sonra  hakim ve savcıları itibarsızlaştıran bir dil kullandığına işaret etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) yargıdan AK Parti hükümetinin  temizlediğini vurgulayan Ünal, "Devlet ve siyaset FETÖ'yle mücadele ederken CHP,  FETÖ'ye sahip çıkıyordu. Bugün artık FETÖ'den hainlerden temizlenmiş, namuslu,  ülkesini seven insanların olduğu yargı sistemine böyle bir güftanda bulunmak bu  insanların, onuruna, haysiyetine hakarettir." değerlendirmesini yaptı.

Mahir Ünal, İnce'nin seçim kampanyasını, kendisinin üniversiteden  mezun olduktan sonra memleketi Elbistan'a gittiğinde o dönemdeki belediye başkan  adayının seçim kampanyasına benzettiğini ifade etti.

"BÖYLE BİR AMERİKALI VAR MI ÖNCE ONU KESİNLEŞTİRMEK LAZIM"

Ünal, İnce'nin bir televizyon programına bağlanarak FETÖ elebaşı  Fetullah Gülen'in iadesine yönelik ortaya attığı iddialarının hatırlatılması  üzerine, "Kendi hükümetine inanmaz, ne idüğü belirsiz, kim olduğu bilinmeyen bir  Amerikalının sözde telefonuyla ortaya koyduğu iddiayı gerçekmiş gibi ülke  gündemine taşır." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz'dan hemen sonra kendisinin de bulunduğu bir heyetle  Amerika'ya gidildiğini hatırlatan Ünal, ABD'nin en başından itibaren kendilerinin  iade talepleriyle ilgili asla kılını bile kıpırdatmadığını vurguladı.

"MEDYA İLE SAVAŞAN ADAM GÖRÜNTÜSÜ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR"

Ünal, "Sayın Erdoğan'ın rakibi Muharrem İnce mi, Meral Akşener mi,  Temel Karamollaoğlu mu, Doğu Perinçek mi? Kim sizi en güçlü, en çok çekindiren  aday?" sorusuna cevaben, AK Parti'nin bütün seçimlerde temel stratejilerinin  olduğunu ve kendi gündemleriyle ilgilendiklerini belirtti.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE DÖNÜK 54-56 BANDINDAYIZ"

AK Parti'nin araştırmalarına göre, cumhurbaşkanı adaylarından kimin ne  kadar oy aldığına yönelik soruya Ünal, "Daha önce de açıkladığımız banttayız. Şu  anda bizim kamuoyu araştırmalarında cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük 54-56  bandındayız. AK Parti de 1 Kasım'daki pozisyonunu koruyor, o da 46-48 bandında."  yanıtını verdi.

Mahir Ünal, Muharrem İnce ile İYİ Parti'nin Genel Başkanı ve  cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in oy oranlarıyla ilgili soruya ilişkin de  "Onlar kendi araştırmalarını yaptırıyorlardır." ifadesini kullandı.

İnce ve Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacakları için  daha çok Meclis'e dönük faaliyette bulundukları belirten Ünal, bu yüzden AK  Parti'ye yönelik kara propaganda yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler