İtirazlı seçimler!

Siyasi partiler seçimlerin ardından birçok ilde bazı sandık sonuçlarına itirazda bulundu.

Haberler 03.04.2019 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, stanbul ve Ankara bata olmak üzere Eskiehir, Siirt, Denizli, Adyaman, Samsun, Yalova, Erzurum, Krklareli, Adana, Aydn, Ardahan ve Antalyada baz sandklardaki oylarn yeniden saylmas için bavuru yapt.

STANBULDAK TRAZ

AK Parti stanbulda 39 ilçe seçim kuruluna itirazlarn teslim etti. AK Parti stanbul l Bakan Bayram enocak, Tüm itirazlarmz, 39 ilçe seçim kuruluna dün saat 15.00 itibaryla teslim ettik. dedi.

OYLAR YENDEN SAYILACAK

stanbulda 3 ilçede geçersiz oylarn yeniden saylmasna karar verildi. Beykoz, Fatih ve çekmeköy lçe Seçim Kurulu yaplan itirazlar dikkate alarak geçersiz oylarn yeniden ve tüm partilerin müahitleri huzurunda saylmasna karar verdi.

stanbulda seçim sonuçlar üzerinde yaplan usulsüzlükler, hatalar ve geçersiz oylar üzerindeki yasal itirazlar sonras 3 ilçede Seçim Kurulu kararn verdi.

Bu balamda Beykoz lçe Seçim Kurulu, Fatih ve çekmeköy lçe Seçim Kurulu geçersiz oylarn yeniden saylmasna karar verdi. Bilindii gibi Beykozda 5 bin 352, Fatihte 7 bin 354, çekmeköyde 5 bin 684 geçersiz oy vard.

39 LçEDE TRAZ VAR

Bilindii gibi 39 ilçede itiraz söz konusu. lçelerden gelen ilk yeniden saym kararlar Beykoz, Fatih ve çekmeköy oldu.

Saymlar tüm partilerin görevlilerinin huzurunda yeniden yaplacak.

AK Parti stanbul l Bakan: Sonucu etkileyecek 319 bin 570 geçersiz oy ile kar karyayz

ANKARA TRAZLARI

Ankarada da seçim sonuçlarna itiraz edildi. AK Parti Ankara l Bakan Hakan Han Özcan, 25 ilçede büyükehir sonuçlarna, 3 bin 217 sandkta da usulsüzlüklere itirazda bulunduklarn açklad.

AK Parti, 72 bin 680 seçmenin oy kulland, HDPnin bin 409 oy fark ile kazand Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçeba ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarna itirazda bulundu.

DENZL BÖLGES

Denizlinin Honaz, Babada ve Baklan ilçelerinde seçim sonuçlarna itiraz edildi. Babada ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre CHPnin aday Ali Alt, rakibi AK Partili Salim Demirezenden 17 oy fazla alarak seçimi kazand. Ali Alt 1720, Salim Demirezen ise 1703 ol ald. Honaz ilçesinde ise CHP aday Yüksel Kepenek, 9 bin 389 oy ile rakibi AK Partili Turgut Deveciolundan 8 oy fazla alarak seçimi önde tamamlad. Bu sonuçlarn ardndan AK Parti l Bakanl ilçe seçim kurullarna bavurarak, 2 ilçede oylarn yeniden saylmasn istedi.

ADIYAMANDA AK PART

AK Parti, Adyamann Tut, Sincik ve Kahta ilçeleri ile Bölükyayla beldesinde seçim sonuçlarna itiraz etti. AK Parti Adyaman l Bakan Mehmet Datekin, Tut ilçesinde CHP aday Mehmet Klç, Sincik ilçesinde bamsz aday Mehmet Buz, Kahta ilçesinde Saadet Partisi aday brahim Yusuf Turanl ve Kahta ilçesine bal Bölükyayla beldesinde MHP aday Gaffari Akkuun kazand kesin olmayan seçim sonuçlarna ilikin itiraz dilekçelerini ilçe seçim kurullarna verdi.

Erzurumda da AK Parti, 4 ilçede 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimleri sonuçlarna itiraz etti. AK Parti Erzurum l Bakanlndan alnan bilgiye göre, parti yetkilileri, 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimleri dolaysyla, Karayaz, Karaçoban, Tekman ve Oltudaki seçim sonuçlarna itiraz etmek için ilçe seçim kurullarna gitti.

Kesin olmayan sonuçlara göre bamsz aday Mehmet Siyam Kesimolunun 248 oyla seçimi kazand Krklarelinde, MHP seçim sonuçlarna itiraz etmiti. Bugün de AK Parti, lçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

ADANADA TRAZ VAR

Adanada kesin olmayan sonuçlara göre CHP aday Kadir Aydarn 3 bin 607 oy farkla belediye bakan seçildii Ceyhanda, AK Parti seçime itiraz etti.

AK Parti aday Remzi Ergünün 45 oy farkla belediye bakan seçildii Adanann Tufanbeyli ilçesinde AK Parti itirazda bulundu. Bu ilçede CHP de itiraz bavurusu yapt. AK Parti yetkilileri oy farknn daha fazla olduu, CHP temsilcileri ise seçimi kendilerinin kazand iddiasyla oylarn yeniden saylmasn talep etti.

Antalyada 19 ilçede seçim sonuçlarna itiraz edildi. AK Parti Antalya l Bakan brahim Ethem Ta, Büyükehir Belediye Bakanl oylarnn yeniden saylmas için 19 ilçedeki seçim sonuçlarna itiraz ettiklerini bildirdi.

AK Parti tarafndan Samsunun Atakum ilçesinde, Yalovada, Aydnn çine ve Yenipazar ilçelerinde de seçim sonuçlarna itiraz edildi.

Ardahan da itiraz bavurusu yapld. AK Parti Ardahan l Bakan Hakan Aydn, Ardahanda 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimleri sonuçlarna itiraz ettiklerini bildirdi.

ESKENRDE TRAZ

AK Parti, Eskiehirde de yerel seçim sonuçlarna itiraz etti. Eskiehir Büyükehir Belediyesi seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre, Millet ttifaknn CHPli aday Ylmaz Büyükeren 285 bin 588 oy alarak kazanrken, rakibi Cumhur ttifaknn AK Partili aday Burhan Sakall ise 246 bin 486 oyda kald.

AK Parti l Bakanl, l Seçim Kuruluna oylarn yeniden saylmas için itirazda bulundu.

Odunpazar ilçesinde de CHPnin aday Kazm Kurt 120 bin 279 oy, AK Partinin aday Volkan Doan ise 113 bin 139 oy ald. Kesin olmayan sonucun ardndan AK Parti Odunpazar lçe Bakanl, oylarn yeniden saylmas için lçe Seçim Kuruluna bavurdu. Tepeba ilçesinde ise Millet ttifaknn CHPli aday Ahmet Ataç 124 bin 259 oy, Cumhur ttifaknn AK Partili aday Hasan Tuç ise 90 bin 611 oy ald. AK Parti lçe Bakanl, oylarn yeniden saylmas için Tepeba lçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

MHPNN TRAZ ETT LLER

MHP, Idr, Yozgat, Krehir, Kars, Adana, Aydn, Mersin ve Malatyada itirazlarda bulundu.

Cumhur ttifaknn MHPli Idr Belediye Bakan Aday sa Yaar Tezel, Idrdaki 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimleri sonuçlarna itiraz etti. Resmi olmayan sonuçlara göre, HDP Idr Belediye Bakanl aday Yaar Akku Idrda kullanlan oylarn yüzde 50,07sini alarak belediye bakanln kazand. Tezel ise oylarn yüzde 46,70ini ald.

MHP, Yozgatn Aydnck ilçesinde seçim sonuçlarna itirazda bulundu. Kesin olmayan resmi sonuçlara göre, AK Parti Belediye Bakan aday Ahmet Koçak bin 3, MHP Belediye Bakan Aday Özdemir 998 oy almt.

MHP Krehir l Bakanl, Mucur ilçesinde seçim sonuçlarna itirazda bulundu. Mucurda kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti aday Atlgan Ylmaz 4 bin 75 oy, MHP aday Hasan Hüseyin Köker ise 4 bin 21 oy ald.

Cumhur ttifaknn MHPli Kars Belediye Bakan Aday çetin Nazik, Karstaki 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimleri sonuçlarna itiraz etti. Kesin olmayan sonuçlara göre HDP aday Ayhan Bilgenin kazand kentteki seçim sonuçlarna itiraz etmek için partililerle Kars Adliyesine gelen Nazik, itiraz dilekçesini Merkez lçe Seçim Kuruluna verdi.

CHP aday Zeydan Karalarn 132 bin 340 oy farkla büyükehir belediye bakan seçildii Adanada, MHP, Seyhan, Yüreir ve çukurova ilçelerinde büyükehir belediyesi seçimlerinin sonuçlarna itiraz etti.

CHP aday Kasm Karakösenin 417 oy farkla yeniden belediye bakan seçildii Adanann mamolu ilçesinde MHP seçim sonucuna itirazda bulundu.

MERSN AKDENZ LçES

MHP Mersinin Akdeniz ilçesindeki büyükehir belediyesi seçimlerinin sonuçlarna itirazda bulundu.

Aydnn ncirliova ve Nazilli ilçelerinde de MHP tarafndan oylarn yeniden saylmas için ilçe seçim kurullarna bavuru yapld.

MHP, Malatyann baz ilçelerinde de seçime itiraz etti.

Ana Sayfaya Git