Görüş Bildir

İtirazlı seçimler!

Siyasi partiler seçimlerin ardından birçok ilde bazı sandık sonuçlarına itirazda bulundu.

İtirazlı seçimler!

AK Parti, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Eskişehir, Siirt,  Denizli, Adıyaman, Samsun, Yalova, Erzurum, Kırklareli, Adana, Aydın, Ardahan ve  Antalya'da bazı sandıklardaki oyların yeniden sayılması için başvuru yaptı.

İSTANBUL'DAKİ İTİRAZ

AK Parti İstanbul'da 39 ilçe seçim kuruluna itirazlarını teslim etti.  AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "Tüm itirazlarımızı, 39 ilçe seçim  kuruluna dün saat 15.00 itibarıyla teslim ettik." dedi.

OYLAR YENİDEN SAYILACAK

İstanbul’da 3 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Beykoz, Fatih ve Çekmeköy İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazları dikkate alarak geçersiz oyların yeniden ve tüm partilerin müşahitleri huzurunda sayılmasına karar verdi.

İstanbul'da seçim sonuçları üzerinde yapılan usulsüzlükler, hatalar ve geçersiz oylar üzerindeki yasal itirazlar sonrası 3 ilçede Seçim Kurulu kararını verdi.

Bu bağlamda Beykoz İlçe Seçim Kurulu, Fatih ve Çekmeköy İlçe Seçim Kurulu geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Bilindiği gibi Beykoz'da 5 bin 352, Fatih'te 7 bin 354, Çekmeköy'de 5 bin 684 geçersiz oy vardı.

39 İLÇEDE İTİRAZ VAR

Bilindiği gibi 39 ilçede itiraz söz konusu. İlçelerden gelen ilk yeniden sayım kararları Beykoz, Fatih ve Çekmeköy oldu.

Sayımlar tüm partilerin görevlilerinin huzurunda yeniden yapılacak.

AK Parti İstanbul İl Başkanı: Sonucu etkileyecek 319 bin 570 geçersiz oy ile karşı karşıyayız

ANKARA İTİRAZLARI

Ankara'da da seçim sonuçlarına itiraz edildi. AK Parti Ankara İl  Başkanı Hakan Han Özcan, 25 ilçede büyükşehir sonuçlarına, 3 bin 217 sandıkta da  usulsüzlüklere itirazda bulunduklarını açıkladı.

AK Parti, 72 bin 680 seçmenin oy kullandığı, HDP'nin bin 409 oy fark  ile kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve  Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

DENİZLİ BÖLGESİ

Denizli'nin Honaz, Babadağ ve Baklan ilçelerinde seçim sonuçlarına  itiraz edildi. Babadağ ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ali  Altı, rakibi AK Parti'li Salim Demirezen'den 17 oy fazla alarak seçimi kazandı.  Ali Altı 1720, Salim Demirezen ise 1703 ol aldı. Honaz ilçesinde ise CHP adayı  Yüksel Kepenek, 9 bin 389 oy ile rakibi AK Parti'li Turgut Devecioğlu'ndan 8 oy  fazla alarak seçimi önde tamamladı. Bu sonuçların ardından AK Parti İl Başkanlığı  ilçe seçim kurullarına başvurarak, 2 ilçede oyların yeniden sayılmasını istedi.

ADIYAMANDA AK PARTİ

AK Parti, Adıyaman'ın Tut, Sincik ve Kahta ilçeleri ile Bölükyayla  beldesinde seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet  Dağtekin, Tut ilçesinde CHP adayı Mehmet Kılıç, Sincik ilçesinde bağımsız aday  Mehmet Buz, Kahta ilçesinde Saadet Partisi adayı İbrahim Yusuf Turanlı ve Kahta  ilçesine bağlı Bölükyayla beldesinde MHP adayı Gaffari Akkuş'un kazandığı kesin  olmayan seçim sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini ilçe seçim kurullarına  verdi.

Erzurum'da da AK Parti, 4 ilçede 31 Mart Mahalli İdareler Genel  Seçimleri sonuçlarına itiraz etti. AK Parti Erzurum İl Başkanlığından alınan  bilgiye göre, parti yetkilileri, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri  dolayısıyla, Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Oltu'daki seçim sonuçlarına itiraz  etmek için ilçe seçim kurullarına gitti.

Kesin olmayan sonuçlara göre bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun  248 oyla seçimi kazandığı Kırklareli'nde, MHP seçim sonuçlarına itiraz etmişti.  Bugün de AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

ADANA'DA İTİRAZ VAR

Adana'da kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Kadir Aydar'ın 3 bin  607 oy farkla belediye başkanı seçildiği Ceyhan'da, AK Parti seçime itiraz etti.

AK Parti adayı Remzi Ergü'nün 45 oy farkla belediye başkanı seçildiği  Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde AK Parti itirazda bulundu. Bu ilçede CHP de itiraz  başvurusu yaptı. AK Parti yetkilileri oy farkının daha fazla olduğu, CHP  temsilcileri ise seçimi kendilerinin kazandığı iddiasıyla oyların yeniden  sayılmasını talep etti.

Antalya'da 19 ilçede seçim sonuçlarına itiraz edildi. AK Parti Antalya  İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarının yeniden  sayılması için 19 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

AK Parti tarafından Samsun'un Atakum ilçesinde, Yalova'da, Aydın'ın  Çine ve Yenipazar ilçelerinde de seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Ardahan da itiraz başvurusu yapıldı. AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan  Aydın, Ardahan'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz  ettiklerini bildirdi.

ESKİŞENİR'DE İTİRAZ

AK Parti, Eskişehirde de yerel seçim sonuçlarına itiraz etti.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre, Millet  İttifakı'nın CHP'li adayı Yılmaz Büyükerşen 285 bin 588 oy alarak kazanırken,  rakibi Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Burhan Sakallı ise 246 bin 486 oyda  kaldı.

AK Parti İl Başkanlığı, İl Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması  için itirazda bulundu.

Odunpazarı ilçesinde de CHP'nin adayı Kazım Kurt 120 bin 279 oy, AK  Parti'nin adayı Volkan Doğan ise 113 bin 139 oy aldı. Kesin olmayan sonucun  ardından AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı, oyların yeniden sayılması için İlçe  Seçim Kuruluna başvurdu. Tepebaşı ilçesinde ise Millet İttifakı'nın CHP'li adayı  Ahmet Ataç 124 bin 259 oy, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Hasan Tuç ise 90  bin 611 oy aldı. AK Parti İlçe Başkanlığı, oyların yeniden sayılması için  Tepebaşı İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

MHP'NİN İTİRAZ ETTİĞİ İLLER

MHP, Iğdır, Yozgat, Kırşehir, Kars, Adana, Aydın, Mersin ve Malatya'da  itirazlarda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın MHP'li Iğdır Belediye Başkan Adayı İsa Yaşar  Tezel, Iğdır'daki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz  etti. Resmi olmayan sonuçlara göre, HDP Iğdır Belediye Başkanlığı adayı Yaşar  Akkuş Iğdır'da kullanılan oyların yüzde 50,07'sini alarak belediye başkanlığını  kazandı. Tezel ise oyların yüzde 46,70'ini aldı.

MHP,  Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.  Kesin olmayan resmi sonuçlara göre, AK Parti Belediye Başkan adayı Ahmet Koçak  bin 3, MHP Belediye Başkan Adayı Özdemir 998 oy almıştı.

MHP Kırşehir İl Başkanlığı, Mucur ilçesinde seçim sonuçlarına itirazda  bulundu. Mucur'da kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Atılgan Yılmaz 4  bin 75 oy, MHP adayı Hasan Hüseyin Köşker ise 4 bin 21 oy aldı.

Cumhur İttifakı'nın MHP'li Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik,  Kars'taki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti. Kesin  olmayan sonuçlara göre HDP adayı Ayhan Bilgen'in kazandığı kentteki seçim  sonuçlarına itiraz etmek için partililerle Kars Adliyesi'ne gelen Nazik, itiraz  dilekçesini Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verdi.

CHP adayı Zeydan Karalar'ın 132 bin 340 oy farkla büyükşehir belediye  başkanı seçildiği Adana'da, MHP, Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde  büyükşehir belediyesi seçimlerinin sonuçlarına itiraz etti.

CHP adayı Kasım Karaköse'nin 417 oy farkla yeniden belediye başkanı  seçildiği Adana'nın İmamoğlu ilçesinde MHP seçim sonucuna itirazda bulundu.

MERSİN AKDENİZ İLÇESİ

MHP Mersin'in Akdeniz ilçesindeki büyükşehir belediyesi seçimlerinin  sonuçlarına itirazda bulundu.

Aydın'ın İncirliova ve Nazilli ilçelerinde de MHP tarafından oyların  yeniden sayılması için ilçe seçim kurullarına başvuru yapıldı.

MHP, Malatya'nın bazı ilçelerinde de seçime itiraz etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi