İyi Parti; STK'ları dinledi

Diyarbakır'daki STK temsilcileriyle bir araya gelen İyi Partili Ensarioğlu, istişarede bulunarak Diyarbakır'ın temel sorunlarını birinci ağızdan dinledi.

Haberler 04.10.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

yi Parti Ortadou Politikalar Bakan Salim Ensariolunun bakanlnda Diyarbakrda 39 STK ve oda bakanlarnn katlmyla istiare toplants gerçekletirildi. Toplantda Güçlendirilmi Parlamenter Sisteme Dönü bata olmak üzeri Kürt sorunu, ekonomi, tarm, eitim gibi alanlarda yaanan sorunlar konuuldu.

PARLAMENTER SSTEME DAR FKRLER SORULDU

Ensariolunun açl konumasyla balayan toplant, Güçlendirilmi Parlamenter Sisteme Dönü üzerine katlmclarn fikirlerini alnd. Toplant Kanat Önderleri ile devam edip sonrasnda Mardin ve Vanda da yaplacak. Toplant sonrasnda alnan notlar ise yi Parti Genel Merkezine rapor olarak sunulacak. Ayrca yi Partinin hazrlam olduu Güçlendirilmi Parlamenter Sisteme Dönü kitapç ilk defa Diyarbakrda gerçekletirilen toplantda datld.

ENSAROLU AçIKLAMALARDA BULUNDU

Ensariolu, yi Parti Genel Bakan Meral Akenerin talimat ile Diyarbakrda balatlan istiare toplantlarn Mardin ve Vanda da devam edeceini söyledi. Ensariolu, iin mutfann STKlar olduunu söyleyerek kendisinin bakanlk döneminde de bu tarz toplantlar yaptn söyledi. Toplantlar sonucunda genel merkeze rapor olarak sunulaca belirten Ensariolu, yi Parti Genel Bakan Meral Akenerinde yakn zamanda bölgeye ziyaretlerinin olacan söyledi.

N MUTFAI STKLARDIR

Ensariolu, yürütülen çalmarda asl mutfan STKlar olduunu belirterek, öyle dedi; yi Parti kurulduundan bu yana pandemiye ramen biz esnaf ve vatandalarla sürekli buluuyoruz. Bana göre iin mutfanda olan Sivil Toplum Kurululardr. Bu süreçte onlar da dinlememiz gerektiine inanarak onlarla bir araya gelerek bir istiare toplants gerçekletirdik. Ben bunu bakanlm dönemimde de yaptm. Genel Bakanmz Merak Akenerin talimat ve selamyla arkadalarla bir araya geldik.

KTAPçIIMIZI LK DEFA DYARBAKIRDA DAITTIK

Ben Türkiyede ilk defa hazrladmz Güçlendirilmi Parlamenter Sisteme Dönü kitapçmz ilk defa Diyarbakrda dattk. Toplantda ben sadece açl konumasn yaptm ve onlar dinledim. Buna benzer yaplan daha önceki toplantlarda hiç bu kadar kalabalk ve farkl fikirden kiiler katlmamt. 39 STK ve Oda bakanlar katld. Kendim bizzat herkesi arayarak toplantya davet ettim ve hiç fire vermeden herkes katlm salad. Herkes fikirlerini söyledi. Bizim açmzdan çok verimli bir toplant olduuna inanyoruz.

GENEL BAKANIMIZA DA DOSYA OLARAK ARZ EDECEM

Öncelikli konumuz Güçlendirilmi Parlamenter Sisteme Dönü olmakla birlikte bunun yannda gündeme ilikinde konularda konuuldu. Kürt sorunundan, ekonomi, tarm gibi konularn konuulduu toplantda konumalarn hepsini not aldk. Notlarmz öncelikle burada ilimize teslim edeceiz. Sonrasnda ise genel merkezimizin programna dahil edip genel bakanmza da dosya olarak arz edeceim.

KANAAT ÖNDERLERYLE DE BULUACAIZ

Toplantmz akil insanlar, medreseler ve halkn sayg duyduu kanaat önderleriyle de buluacaz. Daha sonrasnda ise Mardin ve Vanda da toplantlarmz gerçekletireceiz. Bu programlarmz tamamladktan sonra ise genel bakanmzn bakanlnda bölgede toplantlarmz devam edecek. dedi.

STARE TOPLANTISINA KMLER KATILDI?

Toplantya katlanlarn isimleri öyle: Diyarbakr Barosu Bakan Av. Nahit Eren, DESOB Bakan Alican Ebedinolu, DGAD Bakan Remzi Kaymak, DKAD BAKANI Gülen Duran, DOSAD Bakan Abdurrahman Aslan, DSAD Bakan Nurullah Edemen, DSA Bakan Doç. Dr. Vahap Cokun, DAD Bakan Rdvan Ik, DTSO YK Bakan Burç Baysal, DTB Bakan Engin Yeil, DTSO Bakan Mehmet Kaya, Anadolu Gençlik Dernei Bakan Muhammed Kayan, AYDER Bakan Ferzende Lale, DTSO Meclis Bakan Celalettin Birtane, GÜNSFED Bakan Abdulaziz Özklç, DGUNOAF Bakan Abdulvasi Yaz, GÜNGAD Bakan Hakan Akbal, GÜN. A. DER. Bakan Hac Ayaz, GÜNTAD Bakan Mehmet Dalkran, HAK- Bakan Ahmet Dinç, HAYDER Bakan Aziz Adgüzel, HASEV Bakan Ömer Yldzhan, MAZLUMDER Bakan Av. Mahmut Aytekin, MEMUR-SEN Bakan Nurhak Ensariolu, Muhtarlar Dernei Bakan Mehmet Demir, Mustazaflar Cemiyeti Bakan Av.Abdulgani Orhan, OSB Bakan Mustafa Fidan, SALIK- Bakan Zülküf Cantürk, Ziraat Odalar l Koordinasyon Kurulu M. Cevat Delil, Sur Ziraat Odas Bakan M.irin Demir, TES- 2. Bölge Bakan ükrü Kaçmaz, TÜRK- 7. BÖLGE TEMSLCS Bahri Zülküf Karakoç, TÜRSAB Bakan Mehmet Akyl, Diyarbakr Yeniehir Ziraat Odas Bakan Süleyman skenderolu, Yeilyldz Dernei Bakan Yahya Öer.

L BAKANI VEJDN ENSAROLU

Y Parti Diyarbakr l Bakan Vejdin Ensariolu, toplantnn Meclisin açld gün yaplmasnn çok önemli olduunu söyleyerek, Y Partiye yönelik eletirileri ve ittifaklar dahil her konuda talepleri not aldklarn belirtti. Toplantnn sonucuyla ilgili hazrlayacaklar raporu Akener ve partinin ilgili kurumlarna sunacaklarn söyleyen Ensariolu, Batman, Van ve Mardinde de benzeri toplantlar yapacaklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git