Görüş Bildir

İyi Parti; STK'ları dinledi

Diyarbakır'daki STK temsilcileriyle bir araya gelen İyi Partili Ensarioğlu, istişarede bulunarak Diyarbakır'ın temel sorunlarını birinci ağızdan dinledi.

İyi Parti; STK'ları dinledi

İyi Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu’nun başkanlığında Diyarbakır’da 39 STK ve oda başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş başta olmak üzeri Kürt sorunu, ekonomi, tarım, eğitim gibi alanlarda yaşanan sorunlar konuşuldu.

PARLAMENTER SİSTEME DAİR FİKİRLER SORULDU

Ensarioğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş üzerine katılımcıların fikirlerini alındı. Toplantı Kanat Önderleri ile devam edip sonrasında Mardin ve Van’da da yapılacak. Toplantı sonrasında alınan notlar ise İyi Parti Genel Merkezine rapor olarak sunulacak. Ayrıca İyi Parti’nin hazırlamış olduğu ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş’ kitapçığı ilk defa Diyarbakır’da gerçekleştirilen toplantıda dağıtıldı.

ENSARİOĞLU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Ensarioğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatı ile Diyarbakır’da başlatılan istişare toplantıların Mardin ve Van’da da devam edeceğini söyledi. Ensarioğlu, işin mutfağının STK’lar olduğunu söyleyerek kendisinin bakanlık döneminde de bu tarz toplantılar yaptığını söyledi. Toplantılar sonucunda genel merkeze rapor olarak sunulacağı belirten Ensarioğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’inde yakın zamanda bölgeye ziyaretlerinin olacağını söyledi.

“İŞİN MUTFAĞI STK’LARDIR”

Ensarioğlu, yürütülen çalışmarda asıl mutfağın STK'lar olduğunu belirterek, şöyle dedi; “İyi Parti kurulduğundan bu yana pandemiye rağmen biz esnaf ve vatandaşlarla sürekli buluşuyoruz. Bana göre işin mutfağında olan Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Bu süreçte onları da dinlememiz gerektiğine inanarak onlarla bir araya gelerek bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Ben bunu bakanlığım dönemimde de yaptım. Genel Başkanımız Merak Akşener’in talimatı ve selamıyla arkadaşlarla bir araya geldik.

KİTAPÇIĞIMIZI İLK DEFA DİYARBAKIR’DA DAĞITTIK

Ben Türkiye’de ilk defa hazırladığımız Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş kitapçığımızı ilk defa Diyarbakır’da dağıttık. Toplantıda ben sadece açılış konuşmasını yaptım ve onları dinledim. Buna benzer yapılan daha önceki toplantılarda hiç bu kadar kalabalık ve farklı fikirden kişiler katılmamıştı. 39 STK ve Oda başkanları katıldı. Kendim bizzat herkesi arayarak toplantıya davet ettim ve hiç fire vermeden herkes katılım sağladı. Herkes fikirlerini söyledi. Bizim açımızdan çok verimli bir toplantı olduğuna inanıyoruz.

“GENEL BAŞKANIMIZA DA DOSYA OLARAK ARZ EDECEĞİM”

Öncelikli konumuz Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş olmakla birlikte bunun yanında gündeme ilişkinde konularda konuşuldu. Kürt sorunundan, ekonomi, tarım gibi konuların konuşulduğu toplantıda konuşmaların hepsini not aldık. Notlarımızı öncelikle burada ilimize teslim edeceğiz. Sonrasında ise genel merkezimizin programına dahil edip genel başkanımıza da dosya olarak arz edeceğim.

“KANAAT ÖNDERLERİYLE DE BULUŞACAĞIZ”

Toplantımız akil insanları, medreseler ve halkın saygı duyduğu kanaat önderleriyle de buluşacağız. Daha sonrasında ise Mardin ve Van’da da toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Bu programlarımızı tamamladıktan sonra ise genel başkanımızın başkanlığında bölgede toplantılarımız devam edecek.” dedi.

İSTİŞARE TOPLANTISINA KİMLER KATILDI?

Toplantıya katılanların isimleri şöyle: Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, DİGİAD Başkanı Remzi Kaymak, DİKAD BAŞKANI Gülşen Duran, DOSİAD Başkanı Abdurrahman Aslan, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, DİSA Başkanı Doç. Dr. Vahap Coşkun, DİŞAD Başkanı Rıdvan Işık, DTSO YİK Başkanı Burç Baysal, DTB Başkanı Engin Yeşil, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Muhammed Kayan, AYDER Başkanı Ferzende Lale, DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, GÜNSİFED Başkanı Abdulaziz Özkılıç, DGUNOAF Başkanı Abdulvasi Yaz, GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, GÜN. İŞ A. DER. Başkanı Hacı Ayaz, GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, HAK-İŞ Başkanı Ahmet Dinç, HAYDER Başkanı Aziz Adıgüzel, HASEV Başkanı Ömer Yıldızhan, MAZLUMDER Başkanı Av. Mahmut Aytekin, MEMUR-SEN Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Demir, Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Av.Abdulgani Orhan, OSB Başkanı Mustafa Fidan, SAĞLIK-İŞ Başkanı Zülküf Cantürk, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu M. Cevat Delil, Sur Ziraat Odası Başkanı M.Şirin Demir, TES-İŞ 2. Bölge Başkanı Şükrü Kaçmaz, TÜRK-İŞ 7. BÖLGE TEMSİLCİSİ Bahri Zülküf Karakoç, TÜRSAB Başkanı Mehmet Akyıl, Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Yeşilyıldız Derneği Başkanı Yahya Öğer.

İL BAŞKANI VEJDİN ENSARİOĞLU

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, toplantının Meclis’in açıldığı gün yapılmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, İYİ Parti’ye yönelik eleştirileri ve ittifaklar dahil her konuda talepleri not aldıklarını belirtti. Toplantının sonucuyla ilgili hazırlayacakları raporu Akşener ve partinin ilgili kurumlarına sunacaklarını söyleyen Ensarioğlu, Batman, Van ve Mardin’de de benzeri toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi