İYİ Parti'de deprem!

İYİ Parti İstanbul Milletvekilli Ümit Özdağ canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamasının ardından İYİ Parti'den büyük tepkiyle karşılaştı.

Haberler 21.10.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti stanbul Milletvekili Ümit Özdan kendi partisiyle ilgili sözleri siyaset gündeminde bomba etkisi yaratt. Konuyla ilgili önce Y Parti Genel Bakan Meral Akener daha sonra ise Y Parti Grup Bakanvekili Müsavat Derviolu, Özdaa tepki gösterdi. Y Partililer ise Özdan partiden ihraç edilmesi için genel merkeze dilekçe gönederdi.

ÖZDA BURADAYIM

Y Parti stanbul Milletvekili Ümit Özda, stanbul l Bakan Bura Kavuncu FETÖcü söyleminin ardndan partisinin stanbuldaki 39 ilçe bakannn partiden ihraç edilmesi için imza verdii iddialaryla ilgili açklamada bulundu. Olanlar sadece izlediini belirten Özda, lgilendiim bir ey deil. Milletvekillerinde prosedür böyle ilemiyor. Ben partimdeyim bir yere gitmiyorum. Y Parti, iyi bir partidir ve ben Y Partide devam ediyorum. dedi.

GENEL BAKAN YETKSNDE

Y Partinin 2. Olaan Kurultaynda oy verilmeyecekler listesi iddialaryla yaanan tartmann ardndan 3 haftadr partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantsna katlmayan tepkili milletvekillerinden smail Koncuk da tekilatlarn böyle bir talepte bulunmasnn, bunun yerine getirilecei anlam tamadn söyledi.

Koncuk, Genel Bakan Meral Akener ve divann yetkisinde olduunu ifade ederek unlar söyledi: Divana gelir, Genel Bakan deerlendirir. Bir soruturmaya dönümesi için Genel Bakann Merkez Disiplin Kuruluna yönlendirmesi lazm Deerlendirin, soruturmay balatn diye. u an böyle bir ey yok. Birileri bavurmutur dorudur, bavurabilir. Ama her bavuru disiplin soruturmas haline gelecek diye bir durum söz konusu deil. Herhangi bir üyemiz de bavurabilir, talepte bulunabilir.

AKENERN TEPK

Öte andan, Y Parti Genel Bakan Meral Akener, partisinin Meclisteki grup toplantsnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad. Bir gazetecinin, Özdan Kavuncu hakknda FETÖcü olduu yönünde imalar olduunu belirterek deerlendirmesini sormas üzerine Akener, Sayn Bura Kavuncu bugün Sayn Ümit Özdan sözlerini, iddialarn, sizin deyiminizle imalarn ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Dolaysyla onu hep beraber göreceiz. dedi.

Bir gazetecinin, Özda, partinin HDP ile yaknlatn söyledi. eklindeki ifadesi üzerine ise Akener, O çok büyük bir yalandr. Yalancdr bunu söyleyen. karln verdi. AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan, Twitter hesab üzerinden yapt paylamda, YPartide kim FETÖcü, kim deil bilemem ama 1 yl önce Y Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dalma süreci balayacak demitik. Partisine küsen Gn Bk, Mv istifalar, kongrede liste oyunlar derken imdi de malum tartma. Bekleyin, Grup bile kuramayacaklar! ifadelerine yer vermiti.

Ana Sayfaya Git