Görüş Bildir

İYİ Parti'de deprem!

İYİ Parti İstanbul Milletvekilli Ümit Özdağ canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamasının ardından İYİ Parti'den büyük tepkiyle karşılaştı.

İYİ Parti'de deprem!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın kendi partisiyle ilgili sözleri siyaset gündeminde bomba etkisi yarattı. Konuyla ilgili önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener daha sonra ise İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Özdağ'a tepki gösterdi. İYİ Partililer ise Özdağ'ın partiden ihraç edilmesi için genel merkeze dilekçe gönederdi.

ÖZDAĞ BURADAYIM

 İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ,   "İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ'cü" söyleminin ardından partisinin İstanbul'daki 39 ilçe başkanının partiden ihraç edilmesi için imza verdiği iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Olanları sadece izlediğini belirten Özdağ, "İlgilendiğim bir şey değil. Milletvekillerinde prosedür böyle işlemiyor. Ben partimdeyim bir yere gitmiyorum. İYİ Parti, iyi bir partidir ve ben İYİ Parti'de devam ediyorum." dedi.

GENEL BAŞKAN YETKİSİNDE

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda "oy verilmeyecekler" listesi iddialarıyla yaşanan tartışmanın ardından 3 haftadır partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantısına katılmayan tepkili milletvekillerinden İsmail Koncuk da teşkilatların böyle bir talepte bulunmasının, bunun yerine getirileceği anlamı taşımadığını söyledi.

Koncuk, Genel Başkan Meral Akşener ve divanın yetkisinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Divana gelir, Genel Başkan değerlendirir. Bir soruşturmaya dönüşmesi için Genel Başkanın Merkez Disiplin Kuruluna yönlendirmesi lazım 'Değerlendirin, soruşturmayı başlatın' diye. Şu an böyle bir şey yok. Birileri başvurmuştur doğrudur, başvurabilir. Ama her başvuru disiplin soruşturması haline gelecek diye bir durum söz konusu değil. Herhangi bir üyemiz de başvurabilir, talepte bulunabilir."

AKŞENER'İN TEPKİ

Öte şandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Özdağ'ın Kavuncu hakkında FETÖ'cü olduğu yönünde imaları olduğunu belirterek değerlendirmesini sorması üzerine Akşener, "Sayın Buğra Kavuncu bugün Sayın Ümit Özdağ'ın sözlerini, iddialarını, sizin deyiminizle imalarını ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Dolayısıyla onu hep beraber göreceğiz." dedi.

Bir gazetecinin, "Özdağ, partinin HDP ile yakınlaştığını söyledi." şeklindeki ifadesi üzerine ise Akşener, "O çok büyük bir yalandır. Yalancıdır bunu söyleyen." karşılığını verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "İYİParti'de kim FETÖ'cü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce 'İYİ Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak' demiştik. Partisine küsen Gn Bşk, Mv istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, Grup bile kuramayacaklar!" ifadelerine yer vermişti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi