İYİ Parti’den seçim güvenliği hamlesi: 106 bin sandık görevlisi belirlendi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, partisinin yarın seçim olacak gibi çalıştığını söyledi, sandıklar için 107 bine yakın kişinin hazır olduğunu kaydetti.

Haberler 08.01.2022 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Seçim leri Bakan Genel Bakan Yardmcs Mehmet Tolga Akaln, partisinin seçim güvenlii çalmalarna ilikin açklama yapt.

Kasm ve aralk aylarnda sandk görevlilerinin eitimlerini verecek eitmenlerin eitimini gerçekletirdiklerini, 924 eitmen eittiklerini ve bu eitmenlerin seçim ileri ve seçim güvenliinde kullanlan Y Parti Raporlama Sistemini (RS) il ve ilçelerdeki sandk görevlilerine anlatmaya baladn belirten Akaln, sandklarn yüzde 54,6snda görev alacak kiilerin belli olduunu söyledi.

106 BN 913 SANDIK GÖREVLS BELL

Gerçekleecek ilk seçimde 200 bin sandk beklediklerini, Yargtay verilerine göre Y Partinin üye saysnn 512 bin 543 olduunu, müahitlik yapacak gönüllülerle birlikte bu saynn 1 milyonu bulduunu belirten Akaln yarn seçim olacakm gibi çaltklarn söyledi.

8 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 11.00da Y Parti Genel Merkezinde bir eitim daha düzenlediklerini belirten Akaln, Bu kez, il seçim kurullarnda itiraza yetkilendirilecek temsilcilerimizi eitiyoruz. l seçim kurullarna bildireceimiz temsilcilere RSi tantacak ve sandk usullerine dair eitimimizi vereceiz. Ayrca, il ve ilçe seçim kurullarnn görev ve yetkileri, seçimlerde yaplacak itirazlarn usulleri ve takibi konusunda da gerekli bilgileri aktaracaz. Ocak 2022 sonunda görev sürelerinin sona ermesiyle yeniden oluturulacak olan ilçe seçim kurullarna partimiz adna bildireceimiz üyeleri de bu eitimi verdiimiz il seçim kurulu itiraz yetkililerimiz ile birlikte eiteceiz dedi.

Sandklarda görev yapacak yol arkadalarnn 106 bin 913ünün bugünden belli olduunu ifade eden Y Partili Akaln, Kalanlar da sistemimiz üzerinden atanmaya devam ediyor. Tekilatmz, her bir sandk görevlimizle tek tek konuup görevinin önemini anlatarak atamasn gerçekletiriyor. Hem sandklarda hem de il/ilçe seçim kurullarnda görev alacak bütün yol arkadalarmzn gerekli eitimleri almasnn seçim güvenlii açsndan son derece önemli buluyoruz. Bu eitimlerin verimliliini ise Mart 2022 itibariyle gerçekletireceimiz seçim tatbikatlar ile ölçerek, eksiklerimizi tespit edip, seçimden önce gidermek için gerekli çalmalar ivedilikle tamamlayacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git