İYİ Parti’den seçim güvenliği hamlesi: 106 bin sandık görevlisi belirlendi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, partisinin yarın seçim olacak gibi çalıştığını söyledi, sandıklar için 107 bine yakın kişinin hazır olduğunu kaydetti.

İYİ Parti’den seçim güvenliği hamlesi: 106 bin sandık görevlisi belirlendi

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, partisinin seçim güvenliği çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Kasım ve aralık aylarında sandık görevlilerinin eğitimlerini verecek eğitmenlerin eğitimini gerçekleştirdiklerini, 924 eğitmen eğittiklerini ve bu eğitmenlerin seçim işleri ve seçim güvenliğinde kullanılan İYİ Parti Raporlama Sistemi’ni (İRİS) il ve ilçelerdeki sandık görevlilerine anlatmaya başladığını belirten Akalın, sandıkların yüzde 54,6’sında görev alacak kişilerin belli olduğunu söyledi.

106 BİN 913 SANDIK GÖREVLİSİ BELLİ

Gerçekleşecek ilk seçimde 200 bin sandık beklediklerini, Yargıtay verilerine göre İYİ Parti’nin üye sayısının 512 bin 543 olduğunu, müşahitlik yapacak gönüllülerle birlikte bu sayının 1 milyonu bulduğunu belirten Akalın yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını söyledi.

8 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 11.00’da İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir eğitim daha düzenlediklerini belirten Akalın, “Bu kez, il seçim kurullarında itiraza yetkilendirilecek temsilcilerimizi eğitiyoruz. İl seçim kurullarına bildireceğimiz temsilcilere İRİS’i tanıtacak ve sandık usullerine dair eğitimimizi vereceğiz. Ayrıca, il ve ilçe seçim kurullarının görev ve yetkileri, seçimlerde yapılacak itirazların usulleri ve takibi konusunda da gerekli bilgileri aktaracağız. Ocak 2022 sonunda görev sürelerinin sona ermesiyle yeniden oluşturulacak olan ilçe seçim kurullarına partimiz adına bildireceğimiz üyeleri de bu eğitimi verdiğimiz il seçim kurulu itiraz yetkililerimiz ile birlikte eğiteceğiz” dedi.

Sandıklarda görev yapacak “yol arkadaşlarının” 106 bin 913’ünün bugünden belli olduğunu ifade eden İYİ Partili Akalın, “Kalanlar da sistemimiz üzerinden atanmaya devam ediyor. Teşkilatımız, her bir sandık görevlimizle tek tek konuşup görevinin önemini anlatarak atamasını gerçekleştiriyor. Hem sandıklarda hem de il/ilçe seçim kurullarında görev alacak bütün yol arkadaşlarımızın gerekli eğitimleri almasının seçim güvenliği açısından son derece önemli buluyoruz. Bu eğitimlerin verimliliğini ise Mart 2022 itibariyle gerçekleştireceğimiz seçim tatbikatları ile ölçerek, eksiklerimizi tespit edip, seçimden önce gidermek için gerekli çalışmaları ivedilikle tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz