Kılıçdaroğlu: 36 milyar dolar deprem parası nereye gitti?

Sadece AK Parti döneminde 36 milyar dolar deprem vergisi toplandığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Deprem paraları nereye gitti? 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da yardım topladılar, 309 milyon lira.

Haberler 03.10.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Defalarca sordum nereye gitti bu paralar? in garip taraf 15 Temmuz madurlar sormuyor. Niye sormuyorsunuz kardeim? Beyler yesin diye toplanmad bu paralar dedi. Yeni Ekonomi Programnn IMF program olduunu belirten Klçdarolu IMF daha önce neyi dayattysa aynsn dayatyor. Hükümet de IMF ne istiyorsa aynen yapyor eletirisinde bulundu.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Yeni Ekonomi Programn (YEP) açklayan Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayraka tepki göstererek, Neredeyse her ay yeni program açklanyor. Damada vermiler bir metin çk unu anlat diye. Damat ne anlar isizlikten. Damadn bir eli yada bir eli balda. Kendisine göre en iyi bilen o. Yeni program bir IMF programdr dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantsnda konuan CHP lideri ülkeyi depreme hazr hale getirmek için toplanan milyarlarca dolar tutarndaki parann akbetinin de açklanmasn istedi.

Klçdarolu özetle unlar söyledi:

BARIA GDEN EN KESTRME YOL (Uluslararas Suriye Konferans): stanbulda düzenlediimiz uluslararas konferansa 22 ülkeden gözlemci ve konumac katlyorsa, yaptmz çalmann önemi ortaya çkyor. Ankara ile am arasndaki yolun, bara giden en kestirme yol olduunu ifade ettik. Suriyede kan akyor en büyük bedeli Türkiye ödüyor. Harcadmz 40 milyar dolar.

TÜRBE KAçIRANLAR KENDN KAHRAMAN LAN EDYOR: Süleyman ah türbesini takip edip süreci koruyabilseydiniz bugün Suriye sorunu olmazd. Öngörülemez politika Türkiyeyi bu hale getirdi. Kendi toprandan türbe kaçranlar kendini kahraman ilan ediyor. Benim arma gidiyor.

BU PARALAR ORTADA YOK: stanbulda bir deprem yaadk. letiim kurmakta zorlandk. Sözde bilmemne ne ile konuuyoruz. 21.yüzyldayz. Yapmamz gereken çok ey var. stanbulda yaayp AKPye oy veren vatandalarma seslenmek isterim. Sadece AKP döneminde stanbulun depreme dayankl hale gelmesi için 17 ylda 36 milyar dolar topland. Nereye gitti bu paralar? Soracam. Vatanda vergi vermi, parann nereye gittiini soracaz. Yok bunlar ortada. Sadece onu sormuyorum. 15 Temmuz darbe giriiminden sonra yardm topladlar. 309 milyon lira. Defalarca sordum nereye gitti bu paralar? in garip taraf 15 temmuz madurlar sormuyor. Niye sormuyorsunuz kardeim? Beyler yesin diye toplanmad. Darbeye kar çkanlar için topland. Demokrasiye sahip çkanlar için topland. yandalara gelince her türlü para var.

FAKR FUKARADAN YANA OLUN: Depremden madur olan kardelerim özellikle dinlesin. Senin evini depreme dayankl yapmadlar. Özellikle bütün bunlar AKPli ve ülkücü kardelerime anlatyorum. Sizler de bizim gibi olun. Fakir fukaradan yana olun. Memlekette demokrasi böyle olur. Aklmz birilerine kiraya veremeyiz

YEP, BR IMF PROGRAMIDIR: (Yeni Ekonomi Program) Neredeyse her ay yeni program açklanyor. Damada vermiler bir metin çk unu anlat diye. Damat ne anlar isizlikten. Damadn bir eli yada bir eli balda. Kendisine göre en iyi bilen o. Yeni program bir IMF programdr. IMF daha önce neyi dayattysa aynsn dayatyor. IMF; kdem tazminatn trpanlayn diyor, hükümet bu konuda çalma balatyor. çi, memur ve emekli maalarn enflasyona endekslemeyin diyor, maa zamlar enflasyonun yanna yaklaamyor. Kemer sklmasn istiyor IMF ne istiyorsa aynsn yapyorlar. Ana aktör damat ve yukardaki

VARLIK FONUYLA 3 KY KURTARDILAR: stanbul Finans Merkezini Varlk Fonuyla satn aldlar. Kimi kurtardlar? 3 kiiyi. Peki milyonlarca insann derdiyle ilgilenen var m?

GENç SZLK KYE KATLANDI: Genç isizlii yüzde 12,1den yüzde 25e geldi. 21. yüzylda insanlar mum nda yayor. Hakkaride 1 yldr insanlar mum nda yayor. Sarayda oturanlar bu ülkenin insanlarna hizmet ediyorlar m? Hayr

VATANDAIN BANKA BORCU 540 MLYON LRAYA çIKTI: Arkadalarm anlurfaya gönderdim. Deiik kesimlerin dertlerini dinlediler. anlurfann bir özellii var. Türkiyenin pamuk ihtiyacnn yüzde 40n bu il karlyor. Pamuk üreticisi perian.. ABDden Yunanistandan pamuk ithal ediyoruz. Benim kzgnlm seni açla mahkum edenlere oy vermendir. nsan biraz akln kullanr. Oyu sen verdin kardeim. Vatandan banka borcu 540 milyar liraya çkt. nsanlar geçici i için kuyruklara ylyor. 17 ylda insanlar bu hale geldi.

U K CÜMLE çOK ÖNEMLYD: Sayn Erdoan bir konuma yapt dün. Konuma metnine baktnzda AKP Genel Bakannn konumasyd. Konumadaki u iki cümle çok önemliydi. Milli iradenin tecelligah her eyin üstündedir. Milletimizin ve onlarn temsilcileri olan sizlere kulamz kapatmadk, kapatmayacaz. Burada dur. Parlamento açlnda bari dorular söyleyelim. Anayasaya göre Meclisin denetim yetkisi var. Yazl soru verirseniz, yürütme kurulunu denetlersiniz. Meclis aratrmas, soruturmas var. Milletvekillerimiz 18 bin 895 soru sormu, sorulan sorulardan zamannda yani anayasann öngördüü 15 gün içinde cevaplanan yüzde 7, hiç cevaplanmayanlarn oran yüzde 61,5. TBMMyi ciddiye almyorlar. TBMM bir itibar erozyonu yayor. Oysa anayasa ne diyor? TBMM üyeleri seçildikleri bölgeyi deil bütün milleti temsil ederler. Milli iradeye kar çkyorsun. Atamayla gelen bakanlar vekilleri ciddiye almyor. TBMMnin itibarn korumak Meclis Bakannn görevi.

BU MEMLEKETTE ADALET YOK: Cumhurbakan tarafsz olmal. Bir partinin genel bakan deil. Bunu TBMM Bakan da istemeli. Bu memlekette adalet yok. Geldiimiz nokta çürüyen bir adalet mekanizmas.

Ana Sayfaya Git