Kılıçdaroğlu: Akılcı politikalarla Orta Doğu'da barışı inşa edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, "İdlib'de sıkıştılar. Sağa dönüyorlar olmuyor, sola dönüyorlar olmuyor. CHP iktidar olduğunda, Orta Doğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı'nı (OBİT) kuracağız. Türkiye, Irak, İran ve Suriye bir araya gelecek. Akılcı politikalarla Orta Doğu'da barışı yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Klçdarolu, partisince Nazm Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenen Ankara l Kongresine katld. Sayg duruu ve stiklal Marnn ardndan balayan kongrede konuan Klçdarolu, CHPnin, milli mücadelenin özünden doan, görkemli siyasi parti olduunu ve Türkiye ile dünyaya kar sorumluluu bulunduunu söyledi. Klçdarolu, kendilerine sürekli eletiri yapldn ancak nerede bir sorun varsa çözüm adresinin CHP olduunu kaydetti.

Türkiyenin bugün 5 temel sorunu olduunu belirten CHP Lideri Klçdarolu, Yllardr dile getiriyoruz. Birinci sorunumuz, demokrasi. kinci sorunumuz, eitim. Üçüncü sorunumuz, d politika. Dördüncü sorunumuz, toplumsal bar. Beinci en büyük problemimiz, ekonomi. Biz CHP olarak, tarihin bize yükledii sorumluluk olarak hiçbir ayrm yapmadan, 82 milyonu kucaklayacaz. Farkl kimlikleri, farkl inançlar olabilir ama ayn bayran altnda yayorsak sorunlar çözmek ve insanlara güven vermek zorundayz diye konutu.

DEMOKRASLERDE GÜçLER DENGES VAR

Demokrasisi gelimemi ülkenin büyümediini, demokrasinin sürekli gelien bir kavram olduunu vurgulayan Klçdarolu, Katlmc demokrasiden bahsediyoruz. Demokrasi, ayn zamanda bütün yetkilerin bir kiiye verilmemesi demektir. çanakkale Savan düünün. Bütün yedi düvelin çanakkaleye gelip geçemediini düünün. Cumhuriyetin ön sözü, çanakkale Savalarnda yazlmtr. Ayn yedi düvel tek kurun atmadan geldi, stanbulu igal etti. Neden? çünkü stanbulda tek adam yönetimi vard. Demek ki demokrasilerde güçler dengesi vardr. Yasama, yarg, yürütme ve daha çada demokrasilerde dördüncü güç medyadr. Kim olursa olsun, bizim gibi düünmeyen insanlar için de demokrasiyi getireceiz dedi.

BZE DÜEN GÖREV, HALKA UMUT OLMAK

Klçdarolu, Türkiyenin üreten bir ülke olmasn gerektiini kaydederek, öyle konutu:

Üretim demek sadece fabrikada, tarlada üretmek demek deildir. Üretmek, hayatn her alannda üretmektir. Üniversitede bilgi üreteceksiniz. Her iveren bir isizi ie alrsa biz isizlii çözermiiz. Bir akl tutulmas yayoruz. Yok böyle bir ey. Bunu 10 yldr söylüyorlar, hiçbir ey olmuyor. Hayatn her alannda üretirseniz Türkiyeyi güçlü klarsnz. stihdam salamak ve isizlii önlemek için fabrikalar kuracaksnz. Bunu da yaparken dengeli bir biçimde kuracaksnz. Bize düen görev, halka umut olmaktr. çaresizlii deil umudu besleyeceiz. Sanayi politikanz, vergi politikanz istihdam üzerine ina ederseniz bütün bunlar yapabilirsiniz.

ORTA DOU BARI VE BRL TEKLATINI KURACAIZ

Hükümetin d politikasna yönelik eletirilerde bulunan CHP Lideri Klçdarolu, unlar söyledi:

Msrla kavga ettik. imdi Hindistanla bile kavga etmeye baladk. imdi dlibde sktlar. Saa dönüyorlar olmuyor, sola dönüyorlar olmuyor. Hala Asacaz, keseceiz diyorlar. Suriye politikasndan bu yana 122 ehit verdik. Soru 122 ehidi niçin verdik? CHP iktidar olduunda, Orta Dou Bar ve Birlii Tekilatn (OBT) kuracaz. Türkiye, Irak, ran ve Suriye bir araya gelecek. Biz kendi bölgemizde egemen güçlerin vekalet sava yapmasn istemiyoruz. Sorunlarmz birlikte çözeceiz. Egemen güçlerin maas olmayacaz. Aklc politikalarla Orta Douda bar yeniden ina edeceiz.

2023TE CUMHURYETMZ DEMOKRASYLE TAçLANDIRACAIZ

CHP Genel Bakan Klçdarolu, 31 Mart yerel seçimindeki çalmalar dolaysyla Ankara l eski Bakan Rfk Güvener ve ekibine de teekkür ederek, Yerel seçimlerle birlikte birinci etab tamamladk. imdi genelde ikinci etab tamamlayacaz. 2023 ylnda Allahn izniyle ve bu milletin ferasetine güvenerek, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandracaz. Bu, bizim çocuklarmza vaadimizdir. Hiçbir ayrm yapmadan, bütün vatandalara Bize güvenin diyeceiz. Biz, bir yerde bir çocuk aç yatyorsa rahat uyuyamayz. Biz, her evde huzur ve mutluluk olmasn isteriz. Mutfaklarda yangn deil bereket olsun isteriz. Biz bunun mücadelesini veriyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git