Kılıçdaroğlu: Devletin sigortası yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığının sıradan bir makam olmadığını söyleyerek, "Cumhurbaşkanı aralarında anlaşmazlık olan siyasi parti genel başkanlarını çağırır, 'Türkiye'nin bu kadar derdi varken neden böyle yapıyorsunuz?' der. Bu şans yok şu an. Niye yok? Devletin sigortası yok çünkü" dedi.

Haberler 29.05.2019 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Kemal Klçdarolu, son dönemde iddete urayan gazetecilerin isimlerini söyleyerek darp edenlerin serbest braklmasn eletirdi.

BABA KIZININ KATLLERN ARIYOR

Kemal Klçdarolu, Giresunun Eynesil ilçesinde üpheli bir ekilde ölen 11 yandaki Rabia Naz Vatann babas aban Vatan ile geçen hafta görütüünü, babasnn kzn öldürenlerin bulunmasn istediini aktard. Acl babann, kznn katillerinin bulmasnn engellendiini düündüünü söyleyen Klçdarolu, öyle konutu:

aban Vatan, bir dedektif gibi olaylar aratrarak adaleti aryor. Karsnda bir güç var. Ankarada bir güç, adaletin önünü tkamaya çalyor. Ama bu baba, kznn katillerini aryor. Rabia Naz 11 yanda. Eynesil mam Hatip Okulunda okuyor ve hayat dolu bir kz. Öldürülmedin önce dondurma alyor, annesinin çalt eczaneye gidiyor. Sonra haber geliyor; Rabia Naz evin önünde srt üstü yatyor. Baba yetiiyor. Doblo marka siyah aracn çarpt ilan ediliyor. Oradan alnp metruk eve götürülüyor, sonra getirip evlerinin önündeki sokaa srt üstü yatrlyor. Baba derdini anlatamyor bir türlü, aratrma yaplmasn istiyor. Savc gizlilik karar koyuyor. Hangi vicdanla böyle bir olayn üzerine gizlilik karar koyarsn. Saçndan ayana kadar hzar tozu bulanmt. O metruk evde bunlarn tamam var. Baba bunu söylüyor. Belediye o evin ykmna karar veriyor. Delilleri yok etmek istiyorlar. Failler bulunmasn diye telefon üstüne telefon. Polisler olaylar kapatyorlar. Savc olaylar kapatmak istiyor. Binadan atlyor sözde çocuk. Niye atlasn?

SZN GÖREVNZ ADALET SALAMAK

Bu olay takip edeceklerini belirten Klçdarolu, Yarg camiasna ve polislere seslenmek isterim; Sizin göreviniz adaleti salamaktr. Delilleri karatmak deil, ortaya çkarmaktr. Göz göre göre öldürülmesine tanklk etmek deil, onu yapanlar çkarp, adalete teslim etmektir. Adaletin görevi de adaleti tahsis etmektir. Rabia Nazn ne günah var? Babay ikayet ettiler akli dengesi yerinde yoktur diye. Sonuna kadar takip edeceiz bu davay, adalet gerçekleinceye kadar diye konutu.

çFTçLERN TARIM SGORTASI PRMLERN YATIRSINLAR

Klçdarolu, Amasyada dolu nedeniyle 53 köyde 199 bin 800 dekar tarm arazisinin zarar gördüünü bildirerek en fazla kiraz, eftali, elma, armut, pancar, ay çiçei, domates ve hahan toplanamaz hale geldiini söyledi. çiftçilerin bu zararlarnn karlanmas gerektiini vurgulayan Klçdarolu, çiftçiler afet yaanan bölgeyi afet bölgesi ilan etsiler ve zararmz devlet karlasn, bunu yapmyorlarsa faizleri silin, borçlar taksitlendirin gidip, bankaya ödeyelim diyor. Silinmesi lazm. Yaparlar m bakacaz. Birlikte uraacaz. Tarm sigortas primlerini yatrsnlar. Biz de onlar da kurtulsunlar. Bununla ilgili aratrma komisyonu kurulmas için TBMMye önerge verelim dedi.

BBDE 643 YÖNETC BN 717 MAKAM ARABASI VAR

Kemal Klçdarolu, grup toplantsnda 2002 ylnda Cumhurbakan Erdoann Meclise nasl girdiini anlatarak öyle konutu:

Cumhurbakan belediye bakanl seçimlerine müdahale eder mi? Yerel seçimlerde CHP, Y Parti ve dier partilerin adaylarnn resimleri bir tarafta. Dier tarafta Erdoann fotoraf. Erdoan belediye bakan m olacak? Ben vicdan sahibi AK Partili kardelerime sesleniyorum; Cumhurbakan sradan bir makam deildir. Cumhurbakan aralarnda anlamazlk olan siyasi parti genel bakanlarn çarr Türkiyenin bu kadar derdi varken neden böyle yapyorsunuz? der. Bu ans yok u an. Niye yok? Devletin sigortas yok çünkü. Bir cumhurbakan devleti mi yönetecek belediyeye mi temsil edecek? Vicdan sahibi, ahlak sahibi herkese bu soruyu soruyorum. stanbul Büyükehir Belediyesinden (BB) örnek vereceim. Saytay raporlarna göre BBde 643 yönetici var. Makam arac says ise bin 717. Açlktan ölen Kübra bebei unutmadk. AK Partili kardeim bunu sorgulamak zorunda.

TÜRK LRASINI TUTAN YANIYOR

Kemal Klçdarolu, iç borç miktarnn 653 milyar, d borcun ise 557 milyar lira olduunu ileri sürerek, Nereye gitti bu para? Yoksulluk diz boyu, açlk diz boyu. çöp kutularndan bir eyler salayp geçimini salayan yüz binlerce kadn, çocuk var. Allahn sana verdii en deerli hazine olan aklnz, sen kullanmayacak msn kardeim? Bu para nereye harcand, diye sormayacak msn kardeim ? Ben sana ne diyeyim. Yönetemiyorlar kardeim. Devlet, bütün vatandalar kucaklamakla yönetilir. Öyle bir çkmaza geldi ki, devlet öyle bir ekilde savruluyor ki, devletin her eyini dolara baladlar. Biz yerliyiz, milliyiz diyorlard, bir zamanlar dolar alan yanar diyorlard, imdi TLyi tutan yanyor dedi.

16 MLYON K EVNE DORU DÜRÜST EKMEK GÖTÜREMYOR

Kemal Klçdarolu, vatandalarn hükümete güvenmediini savunarak son 1 ylda 1 milyon 376 bin kiinin isiz kaldn kaydetti. Klçdarolu, asgari ücretin açlk snrnn altnda olduunu söyleyerek, 8 milyon 500 bin kii asgari ücret ya da onun altnda gelir elde ediyor. 6 milyon 700 bin kii asgari ücret alyor. 1 milyon 800 bin kii asgari ücretin altnda gelir alyor. Ama 8 milyon 475 bin insanmz isiz. 8 milyon da asgari ücret ve alt vard. 16 milyon kii doru dürüst evine ekmek götüremiyor. imdi ben AK Partili kardelerime sesleniyorum, onlarn adalet duygusuna sesleniyorum; 16 milyon hanede babalar çocuklarna harçlk veremeyecek. Bayram harçl verecek para bile bulamyor. Beylerin bir eli yada bir eli balda, yoksulluu çeken sensin. Bu gidie dur dememiz lazm diye konutu.

Ana Sayfaya Git