Kılıçdaroğlu: O karikatür hesabımda yayınlanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Haberler 18.07.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni dönemin ilk grup toplantsnda konuan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, CHPnin tutuklu milletvekili Enis Berberolunun derhal serbest braklmasn isterken, ODLÜlü örencilere sahip çkt. Klçdarolu, ODTÜlü örencilere destek için O pankart ben de kendi twitter hesabmdan paylaacam dedi.

Klçdarolunun konumasndan satr balar öyle: ODTÜde herkes birbirine hocam der çünkü kimse kimseden üstün deildir ve herkesin birbirinden örenecei eyler vardr. ODTÜlüler hiçbir zaman reis ve bakan gibi hitap kullanmaz çünkü ODTÜlüler reis ve bakanlara inanmaz.

13 yl önce Penguen dergisinde bir karikatür yaymlanyor ve beraat ediyor. Ayn pankart tayan ODTÜ örencileri tutuklanyor, bu nasl yarg? Eletiriye açk deil.

HTLER DE MUSSOLN DE BÖYLEYD

Hitler de böyleydi, Mussolini de böyleydi, eletiriye tahammül edeceksin. Ben bugün bütün milletvekili arkadalarmdan istirham ediyorum, bu karikatürü yaynlasnlar. Benim twitter hesabmdan bu karikatür yaynlanacak.

Aramzda Enis Berberolunun da olmas gerekiyordu. Berberolunun tutukluluu yargnn iflasn gösteriyor. Derhal oturup karar almalar ve Berberolunu serbest brakmalar gerekiyor

Eren Erdem 29 Haziranda tutukland. Eren Erdem niye kaçsn? Suçsuz bir insan kaçar m? Dokunulmazl kalkyor, durumas eylül aynda, kaçabilir gerekçesiyle tutukluyorlar. Eren Erdemin yazd kitaplarn tamam FETÖ terör örgütünün ne kadar tehlikeli olduu anlatmaktadr. Dokuz kitab var. Gerekçe gizli tank. Karar gazetesinin sahibi Eren Erdeme Bana Turgay Our vastasyla ulatlar. Vergi borçlarm kapatacaklar, senin hakknda baz suçlamalar olacak diye. Ben yargnn içinde bulunduu perian hali size sunuyorum.

HUKUK MU SARAY MI KARAR VERYOR?

Hukukun üstünlüüne göre mi Sarayn telkinlerine göre mi karar vereceksiniz? Hiçbir hakim unutmas sizi izlemek, takip etmek ve tehir etmek benim boyunum borcudur. Sanyorlar ki biz böyle bask kurdukça, milletvekillerini hapse attkça, tazminat cezas verdikçe Klçdarolu geri adm atacak, sizin feritahnz gelse geri adm atmayacam. Her ortamda ve her yerde hakk, hukuku, adaleti savunacam.

Adalet istiyoruz, hakk ve hukuku istiyoruz. Cübbeni çkaracaksn, geleceksin buraya. Anayasa Mahkemesi kararn uygulamayan hakimi Yargtaya atadlar. Yargtay için yüzkarasdr. Yarn birisi Yargtay kararn uygulamyorum derse ne olacak? Hukuksuzluu hukuk kültürü diye yurtturmaya çalyorlar. Adalet yok.

HULUS AKAR VE HAKAN FDAN NEDEN FADE VERMED

Klçdarolu konumasnn devamnda 15 Temmuz darbe giriimi üzerinde durdu. Klçdarolu, bu konuda unlar söyledi: Darbenin olaca biliniyor, önlenmedi. Sonuçlarndan yararlanld. Adil Öksüz adn televizyonlarda en yaygn ekilde ben dile getirdim. 15 Temmuz akam Adil Öksüz gözaltna alnd. FETÖnün imam olduu 8 yl önceden beri biliniyor. ki konuyu çok iyi halka anlatmamz lazm! TBMMde Aratrma Komisyonu kuralm dedik. Meydanlarda kutlama yapyorlar, 250 kiinin kan Recep Tayyip Erdoann yakasndadr. Sen babakanlk müavirisin. Polis deilsin, jandarma deilsin, komutan deilsin. Kim buna izin veriyor, nasl izin veriyor, ne görüüyorlar? Sarayn 15 Temmuzunun ne kadar karanlk olduunu herkesin bilmesini istiyorum! Savc soruturma yapmak istedi, darbe ile ilgili ne Hulusi Akar ne Hakan Fidan savcya gidip ifade vermedi. Ben 250 kiinin hakkn savunmayacak mym? Soruturmay neden engelledin. Sarayn 15 Temmuzunun ne kadar karanlk olduunu herkesin bilmesi lazm.

BR NUMARALI DARBEC SENSN

Klçdarolu, darbenin siyasi aya olarak da yine Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan gösterdi.

Klçdarolu, Bir numaral darbeci sensin kardeim, sensin. Bugün 20 Temmuz sivil darbesinin sonuçlarn yayoruz. Son derece bilinçli bir hareket. Darbe günü O.K. isimli birisi MTe gidiyor, darbe yaplacan 14de söylüyor. Niye önlem almadlar? Savc soruyor O.Kya, Sen MTte darbe yaplacak lafn kullandn m? Evet söyledim diyor. Darbeden 3 ay önce kod ismi olan biri zmirde gidiyor, darbe yapacaklarn tamamnn ismini savcya veriyor. Bekliyorlar darbe yaplsn diye; kar darbe yapalm! 5 binin üzerinde üniversite hocas kapnn önüne konuldu. Gazeteciler, milletvekilleri, karikatüristler hapse atld dedi.

Ana Sayfaya Git