Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi borç batağına kim soktu?

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “30 gün çalışan asgari ücretli 2 bin 20 lira alıyor, siz saniyede 3 bin 362 lira faiz ödüyorsunuz. Türkiye'yi bu borç batağına kim soktu?” diye sordu.

Haberler 27.11.2019 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu partisinin grup toplantsnda gündeme dair deerlendirmelerde bulundu. Klçdarolu, Malum bizlere kumpas kuruyorlar. sterseniz çin Seddinin getirin ykp geçeceiz. Onlar sanyor ki bir ey söyledik ve CHP hemen geri adm atacak. Neden atalm? Haklyz ifadelerini kulland.

CHP LE URAIYOR

AKPye oy veren seçmenlere seslenen Klçdarolu, bir partiye kumpas kurmak doru bir ey deildir. Dedikodu üzerinde siyaset yapmak da doru bir ey deildir. Memleketin dünya kadar derdi var, o sorunlar çözeceine CHP ile urayor. çünkü önündeki en büyük engeli CHP olarak görüyor dedi.

MERAKLANMA SEVGL ERDOAN

Klçdarolu, Cumhurbakan ve AKP Genel Bakan Tayip Erdoann EYTlilerin sorunlarn gündemine almadn ifade ederek, Erdoan diyor ki Seçimi kaybetsek de ben bu ite yokum. skandinav ülkeleri bu yüzden batt diyor. 70 bin dolar bu ülkelerde ücret. Haberi yok. Hiç meraklanma sevgili Erdoan seçimi zaten kaybedeceksin. Kaybetmekten söz etmesi de bal bana olay. Düne kadar bu laf azna almazd. O da görüyor ki gidecek. Sizin sorununu da çözeceiz. Dünyann her tarafnda reform yaplr, emeklilik ya uzatlr. Daha yüksek emeklilik ayl alr. Beyefendinin yapt ne, tam tersine.

çOCUKLARIMI NASIL DOYURACAIMx

iddete urayan kadnlar var. Akam çocuklarm nasl doyuracam diye düünen kadnlar var diye devam eden Klçdarolu, 21. yüzyl Türkiyesinden bahsediyoruz. Akam pazarndan yiyecek arayan kadnlar var. Kadnlar dünyann her tarafnda sayg duyulan kiilerdir. çileri Bakanlnn verilerine göre 15 Kasm itibaryla 299 kadn iddet nedeniyle hayatn kaybetti. Kadn Cinayetlerini Durduracaz Platformunun verilerine göre ise 380. Kadnlar dün meydanlara çkt. Taksim Meydanna doru geliyor kadnlar. Plastik mermiler ve biber gazlar ile kadnlar datld. Erdoana soruyorum, yakyor mu? Polislere bu talimat kim verdiyse neden görevden almyorsun. Ne vard bu kadnlarn ellerinde; sadece iddeti protesto eden pankartlar vard diye belirtti.

ÖRETMEN MAALARI ENFLASYON LE ERYOR

Eitim sisteminin bozulduu toplumlarn geriye gittiini söyleyen Klçdarolu öyle devam etti: Önce aylklarndan balayalm, bir öretmen bütün enerjisini çocua veriyorsa mükemmeldir. Bunu için öretmeni yaad sorunlardan arndrmamz gerekiyor. Bu yüzden öretmen borcum, taksitim diye düünmemelidir. Biz Avrupada öretmenlerin ald maan yüzde 30lara varan oranda daha az maa alyor. Öretmenlerin maa yaanan enflasyonla da eriyor. Bugün bakyoruz bir kadrolu öretmenler var bir de sözlemeli öretmenler var. güvenleri yok, daha zor koullarda çalyor daha düük ücret alyorlar. Bir de ücretli öretmenler var. Bunlar en garibanlar. Bir de atamas yaplmayan öretmenler var, saylar her geçen yl artyor. Rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan öretmenler de var. Enflasyonla birlikte bu öretmenlere verilen ücrette indirim yapld. Bir de KHKl öretmenler var.

SZLK CDD BR SORUN

sizlik ciddi bir sorun. zmirde bir tesisi açyoruz. Genç bir kadn geldi alad ne olursunuz i, diye. Herkesin gözü önünde alad. Böyle bir tabloyu acaba Saraydakiler biliyor mu. siz bir insann ruh yapsn acaba biliyorlar m? siz bir insann bütün kötülüklere açk olabileceini biliyorlar m? 17 yldr memleketi yönetenler cumhuriyet tarihinin en büyük isizliinden sorumludur. sizlik felakettir. TV kanallar CHPyi günlerdir tartyor. Tarttn da ne oldu CHP kap gibi duruyor.

CRA DARELERNDE 21 MLYON DOSYA VAR

cra dairelerinde 21 milyon dosya var. Aylk geliri 673 lirann altnda olan kii says 8 milyon kii. Aylk geliri 673 lira olarak kabul ediyorsun madem, bir gün geçir bari. 1000 lirann altnda aylk alanlar, SGK internet sitesinde 2019 Eylülde 1000 lirann altnda alanlar 843 bin kii. Ben mi sen mi milleti kandryorsun? Bunlar bizim rakammz deil. 2019un 10 aynda saniyede 3 bin 362 lira, 1 dakikada 201 bin 735 lira, 1 saatte 12 milyon 104 bin 144 lira, 1 günde 290 milyon 499 bin 365 lira, 1 ayda 8 milyar 714 milyon 980 bin lira faiz ödeniyor.

SZ SANYEDE 3 BN 362 LRA FAZ ÖDÜYORSUNUZ

Fakir fukarann parasnn nerelere harcandn bilsinler. Borçlanma Genel Müdürlüü neden kuruldu? Öyle bir borç aldlar ki artk yönetemiyorlar. 30 gün çalan asgari ücretli 2 bin 20 lira alyor, siz saniyede 3 bin 362 lira faiz ödüyorsunuz. Türkiyeyi bu borç batana kim soktu? Vatanda borç batanda. cra daireleri dosyalarla dolu. Sarayda oturanlara seslenmek istiyorum. 673 TL ile bir gün geçin bakalm. Bin TLnin altnda aylk alanlar... Bu ayl alan yetim, dul mu var diyordun. SGKnn internet sitesinde yazyor. Bin TLnin altnda. Ben mi doruyu söylüyorum sen mi? Kendi silah fabrikasn baka bir orduya peke çekenlere vatan haini denir.

Ana Sayfaya Git