Kılıçdaroğlu'ndan HSK'ya: Hakimler ve Savcılar Alçak Kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala ile ilgili açıklamalarına "Kimsin sen ya" diye tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi davasında beraat veren hakimler hakkında inceleme başlatan HSK için "Hakimler ve Savcılar Alçak Kurulu" ifadesini kullandı.

Haberler 26.02.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, yargyla ilgili eletirilerde bulunurken, son olarak Gezi davasnda beraat karar veren hakimler hakknda inceleme balatan Hakimler ve Savclar Kuruluna (HSK) sert tepki göstererek Hakim ve Savclar Alçak Kurulu ifadesini kulland.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin Meclis grubundaki konumasnda özetle unlar söyledi:

GARBAN HARP OKULU ÖRENCLER HAPSTE

Bu ülkeye bahar getirmek mümkün. Bu ülkenin huzur içinde yaamasn salamak mümkün. Bu ülkeye adaletin getirilmesi için de mücadele vereceiz. Adaleti önemsiyoruz. Devletin temeli adalettir diyoruz. Adalet toplumun kaynamas demektir. Adalet hak arayan kiinin bavurduu yer demektir. Adalet egemen güçlerin önünde eilmemek demektir. Dünya adalet üzerine ina edildi. Aramzda hukuk fakültesi örencilerimiz var özellikle onlara seslenmek istiyorum: Adaletten amayacaksnz. Egemen güçlerin siyasal yandalarn telkiniyle uyuturucu kaçakçlar, FETÖnün en önemli adamlar serbest braklrken gariban harp okulu örencileri hapiste, neden? Bunu sormak zorundayz.

ERDOANA: KMSN SEN YA!

Adaleti toplumun ana omurgas haline getirmek akl banda her yurttan görevidir. Adalet olmazsa olmazmzdr. Adalete duyulan güven yerlerde oysa tek güvencemiz adalet olmalyd. Zulme kar sesimizi yükseltmezsek sadece düüncelerimizi deil vicdanmz da kaybetmi oluruz. Osman Kavala kararndan bahsediyorum. Erdoan yargya gözda veriyor. Kimsin sen ya! Bu laf eden insanda adalet duygusu yoktur. Hemen harekete geçildi, cezaevi aracndayken tekrar hapishaneye götürüldü. Bu mudur adalet? Bu mudur hak hukuk? Buna akl banda olan kiinin itiraz etmesi lazm. Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu hemen toplanyor. Pardon Hakimler ve Savclar Alçak Kurulu diyelim artk. Hemen beraat veren yargç hakknda soruturma açlyor. Gezi Davasnda da Masak raporlarnda da Osman Kavalann Gezi olaylarnn finansörü olduuna yönelik bir delil bulunamad deniyor. Ama Osman Kavala hala içeride. Kimsenin nefes almasn istemiyorlar. Darbe döneminden çok daha ar bir faizm düzeyiyle kar karyayz.

DAMAT STANBUL

Bir Damat stanbul olay var. Kanal stanbul güzergahnda yer kapatm. Kimse yalanlayamyor. Yaynlyor Cumhuriyet gazetesi, sonra hemen yayn yasa getiriyorlar. Neden? Kimse bilmesin. Gazete eriim yasana ilikin haber yapyor. Onu da yasaklyorlar. Bu karar verenler hakim deil sarayn köleleridir!

Ana Sayfaya Git