Kamu Denetçiliği Kurumu "UYAP"ı kullanabilecek

Adalet Bakanlığı, Ulusal Yargı Ağı Platformunu (UYAP) vatandaşın idarelerle yaşadığı sorunlara ilişkin başvuruları değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) kullanımına sundu.

Haberler 22.09.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl Müstear Kenan pek ile Kamu Badenetçisi eref Malkoç, KDKda düzenlenen programda, UYAPla ilgili protokole imza att. pek, burada yapt açklamada, adalet hizmetlerinin en iyi ekilde yürütülmesi amacyla UYAPn uygulamaya sunulduunu hatrlatt.

Ulusal ve uluslararas alanda 25 ödüle sahip UYAPn, i süreçlerini hzlandrarak güvenilirlii artrmay hedefleyen bir bilgi sistemi olduunu belirten pek, ariv sayesinde de bilgilerin kullanclarn paylamna açldn dile getirdi.

pek, UYAPn yarg sistemine adalet, hz, doruluk, tutarllk, effaflk ve verimlilik getirdiine dikkati çekerek, UYAP, zaman, maliyet, i gücünden tasarruf salayan, usulsüzlük ve yolsuzluklar önleyen katklar da salamtr. dedi. KDKnn, imzalanan protokol çerçevesinde UYAP kullanabileceini bildiren pek, kuruma bavuranlarn idari yargdaki davalaryla, adli yargda da hukuk dosyalarna ilikin kapak bilgilerine ulalabileceini kaydetti. Adalet Bakanl Müstear pek, KDKnn, davalarla ilgili dava dilekçesi, gerekçeli karar gibi belgeleri mahkemelerle yazma yaplmadan onay verilmesi halinde elektronik ortamda görüntüleyebileceini, Dantayn emsal kararlarna da eriilebileceini aktard. Mahkemelerle yazmalarn ortadan kaldrlacan söyleyen pek, çeitli tasarruflar salanarak bavurularn hzl sonuçlandrlmasnn salanacan ifade etti.

BAVURULARI KISA SÜREDE SONLANDIRACAK

Kamu Badenetçisi eref Malkoç ise KDKnn vatandan avukatln yaptn belirtti. Verdikleri kararlarla idarelere de danmanlk yaptklarn anlatan Malkoç, UYAPn kullanlmasyla bavurularn daha ksa sürelerde sonuçlandrlacan bildirdi. Protokolle, uzun süren yazma sürecinin ksalacan vurgulayan Malkoç, bavurularn ksa sürede sonuçlandrlmasnn salanacan ifade etti. Malkoç, yargya intikal eden konularla ilgili bavurular deerlendiremediklerini, bu konunun incelemesinin yazmaya gerek duyulmadan UYAP üzerinden yaplabileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git