'Kanal İstanbul bir devlet projesidir'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın muhalefetin itiraz ettiği Kanal İstanbul hakkında 'Belediyenin yetkisinde olan bir proje değildir. Montrö Boğazlar Anlaşması kapsamında olacaktır' dedi.

Haberler 25.12.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln gündeme dair açklamalar yapt. Uzmanlarn çevre felaketine neden olaca uyarsnda bulunduu ve bütün toplumsal muhalefet ile siyasi partilerin kar çkt Kanal stanbul projesi hakkndaki sorular cevaplayan brahim Kaln, projenin bir devlet projesi olduunu herhangi bir partinin ve belediyenin yetkisi dahilinde gerçeklemeyeceini söyledi.

Kalnn açklamalar özetle öyle:

dlibte rejim ihlallerinin arttn görüyoruz. Rusya tarafna sert bir mesaj gönderdik. Bugüne kadar bununla ilgili maalesef somut bir adm atlmad. 24 saat içerisinde çatmalarn durdurulmas, rejim saldrlarnn durdurulmas konusunda bir çaba içinde olacaklarn heyetimize ilettiler. Süreci yakndan takip ediyoruz. Bunun yeni bir atekes ile hayata geçirilmesini bekliyoruz. Aksi halde hem dlib mutabakat ihlal edilmi olacak, hem Türkiyeye dönük göç dalgas olacak. Siyasi süreci sabote edecek sonuçlar olacaktr. Bunun altn çizmek istiyoruz. dlib sorunu sadece Türkiyenin sorunu deildir, uluslararas bir sorundur. Rus tarafnn daha büyük bir sorumluluu var. Bölgede terör örgütünün saldrlar sürüyor. Herkesin terörle mücadelede net bir tavr olmal.

LBYA LE MZALANAN ANLAMA

Haftere verilen destekleri görüyoruz. Meru hükümete destek vermeye devam edeceiz. Zor günlerde Libya halknn yanndayz. Türkiye kadar Libya da kazançldr.

KANAL STANBUL

stanbulun ihtiyac olan bir projedir. Bir partinin ya da belediyenin yetkisinde olan bir proje deildir. Kanal stanbul Montrö Boazlar Anlamas kapsamnda olacaktr.

Ana Sayfaya Git