'Kanal İstanbul bir devlet projesidir'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın muhalefetin itiraz ettiği Kanal İstanbul hakkında 'Belediyenin yetkisinde olan bir proje değildir. Montrö Boğazlar Anlaşması kapsamında olacaktır' dedi.

'Kanal İstanbul bir devlet projesidir'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalar yaptı. Uzmanların çevre felaketine neden olacağı uyarısında bulunduğu ve bütün toplumsal muhalefet ile siyasi partilerin karşı çıktığı Kanal İstanbul projesi hakkındaki soruları cevaplayan İbrahim Kalın, projenin bir devlet projesi olduğunu herhangi bir partinin ve belediyenin yetkisi dahilinde gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Kalın'ın açıklamaları özetle şöyle:

"İdlib'te rejim ihlallerinin arttığını görüyoruz. Rusya tarafına sert bir mesaj gönderdik. Bugüne kadar bununla ilgili maalesef somut bir adım atılmadı. 24 saat içerisinde çatışmaların durdurulması, rejim saldırılarının durdurulması konusunda bir çaba içinde olacaklarını heyetimize ilettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Bunun yeni bir ateşkes ile hayata geçirilmesini bekliyoruz. Aksi halde hem İdlib mutabakatı ihlal edilmiş olacak, hem Türkiye'ye dönük göç dalgası olacak. Siyasi süreci sabote edecek sonuçları olacaktır. Bunun altını çizmek istiyoruz. İdlib sorunu sadece Türkiye'nin sorunu değildir, uluslararası bir sorundur. Rus tarafının daha büyük bir sorumluluğu var. Bölgede terör örgütünün saldırıları sürüyor. Herkesin terörle mücadelede net bir tavrı olmalı.

LİBYA İLE İMZALANAN ANLAŞMA

Hafter'e verilen destekleri görüyoruz. Meşru hükümete destek vermeye devam edeceğiz. Zor günlerde Libya halkının yanındayız. Türkiye kadar Libya da kazançlıdır.

KANAL İSTANBUL

İstanbul'un ihtiyacı olan bir projedir. Bir partinin ya da belediyenin yetkisinde olan bir proje değildir. Kanal İstanbul Montrö Boğazlar Anlaşması kapsamında olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz