Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı güzel konuştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, IMF politikalarını eleştirdi ve "Üretmek zorundayız" dedi. Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM'deki konuşmasında çok güzel noktalara temas ettiğini söyledi.

Haberler 26.09.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi (SP) Genel Bakan Temel Karamollaolu, Birlemi Milletler (BM) toplantsnda Sayn Cumhurbakannn ortaya koyduu tavr önemsiyoruz. Dünya 5ten büyüktür diye yeniden haykrd dedi.

SP Lideri Temel Karamollaolu, düzenledii basn toplantsnda, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. Karamollaolu, Adanada polis aracna yönelik bombal terör saldrsn lanetleyerek, yaralanan polis memuru ve vatandalara acil ifalar diledi. Karamollaolu, Amerika Birleik Devletleri (ABD) Bakan Donald Trumpn Birlemi Milletlerdeki konumasn eletirdi. Karamollaolu, Amerika, hangi bölgeye problem çözmek için girmise oraya kan ve gözya getirmitir. ABD Bakannn bu tavr insanlktan nasibi olmadn gösteren bir tavrdr. Ama herkes bilmeli ki dünyada huzur olmadan, Amerikada da huzur olmaz dedi.

DÜNYAYA YENDEN HAYKIRDI

Karamollaolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann BMdeki konumasnda çok güzel noktalara temas ettiini belirterek, öyle konutu:

Bizim baz söylediklerimiz orada dile getirilmi oldu. Aylan bebei de gösterdi, srail haritasn da gösterdi. Hakl olarak soruyor, nerede duracak bunlar? Ben size söyleyeyim, o snrda durmayacaklar. srailin varl ABDye emanet edilmitir. BM toplantsnda Sayn Cumhurbakannn ortaya koyduu tavr önemsiyoruz. Dünya 5ten büyüktür diye yeniden haykrd. Dünya, 200 civarnda ülkeden oluuyor, elbette büyüktür. 10 bile 6dan büyüktür, 6 da 5ten büyüktür ama gücün varsa. Gücün yoksa bunlar sadece lafta kalr diye konutu

BZM CUMHURBAKANLII SSTEMNE BR TRAZIMIZ YOK

Karamollaolu, Türkiyede u anda seçim gündeminin bulunmadn söyleyerek, Spekülasyon yapmann kimseye bir faydas yok. Birileri herhalde sürekli olarak baz konular gündemde tutmak için çaba harcyorlar. Bizim cumhurbakanl sistemine prensipte bir itirazmz yok. Ancak denetlenebilir bir cumhurbakan sistemi olmal. Yani cumhurbakan yetkili ama onun karsnda onu denetleyecek güçlü parlamentoya ihtiyaç var diye konutu.

Ana Sayfaya Git