Karamollaoğlu: Kararımızı geniş bir istişareden sonra vereceğiz

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday gösterip göstermeyecekleri konusunda, "Biz kararımızı biraz geniş bir istişareden sonra vereceğiz" dedi.

Haberler 09.05.2019 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Temel Karamollaolu, SP Eitim Merkezinde düzenledii basn toplantsnda gündemdeki gelimeleri deerlendirdi. Karamollaolu, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) stanbulda seçimin yenilenmesi kararn eletirdi. Karamollaolu, Bu hukuk kurallarnn yanl yorumlanmas deil, tam manasyla bir hukuk cinayetidir, bir faciadr, hukukun katledilmesidir. YSKnn alnna ne yazk ki vurulmu kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Bu durumun kamu vicdannda apaçk bir hak gasp olduu karar kanaatime göre hakimdir. Böyle bir kararn alnmasna neden olanlar da kukusuz milletimizin vicdannda mahkum olmulardr dedi.

TEK çÖZÜM SANDIKTIR

Provokasyon ve kkrtma uyars yapan Karamollaolu, Herkes bilmelidir ki ne yaanrsa yaansn tek çözüm yolu demokrasilerde sandktr ve insanmzn tercihidir. Sokaktan medet umanlara bu süreçte asla taviz ve frsat verilmemelidir. ktidar da seçmen iradesine ipotek koyacak davranlarla milleti germemelidir. aibeye yer verecek bir tutumun içine girilmemeli dedi.

HER GELEN BR GÜN GDECEK

Herkesi saduyuya davet eden Karamollaolu,Her gelen bir gün gidecek. Nasl gider bilmiyoruz ama biz ümit ederiz ki sanda riayet ederek, sayg duyarak gitsin iktidardan ayrlacaklar. Zorbalk kimseye fayda salamaz. ktidarda kalma hrs, iktidar daha büyük yanllar yapmaya iteler. Bir an oturup düünmek emin olun problemleri daha net ve açk görmeye, çare üretebilmeye de frsat verir. Hrs, tamah, bir makam ve bir mevkiyi brakmamak için yaplacak bütün hakszlklar sadece bu hakszlklar yapana zarar verir diye konutu.

KARARIMIZI STAREDEN SONRA VERECEZ

Gazetecilerin sorularn yantlayan Temel Karamollaolu, stanbulda 23 Haziranda aday çkarp çkarmayacaklaryla ilgili, Biz kararmz biraz geni bir istiareden sonra vereceiz. Yani normal olarak zaten seçimler u anda mevcut haliyle devam edecek. Bundan dolay orada bir açklamaya gerek görmüyorum. Dün biz Bakanlk Divanmz topladk. Elbette yüksek istiare kurulumuzu da toplayp onlarn da kararn alacaz. Genel idare kurulumuzdaki arkadalarla da bir istiarede bulunacaz. Kesin kararmz bunun arkasndan açklayacaz. Gerekçeli karar henüz açklanmad ama seçim takvimi vesaire belli olduu için bu kadar söylemekle iktifa ediyorum dedi.

KILIçDAROLU LE GÖRÜTÜM

SP tabannn CHPli adaya oy vermeyecei yönündeki deerlendirmelere deinen Karamollaolu, Herkes yorum yapmakta serbest, ben bir ey demeyi doru bulmuyorum dedi. Karamollaolu, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile görüüp görümediine ilikin soruyu da Sadece bu konu ile ilgili Sayn Klçdarolu kendisi bir telefon açt, görütüm o kadar. Böyle bir karar alnr alnmaz aramt. Baka da bir görümemiz olmad diye yantlad.

Ana Sayfaya Git