Görüş Bildir

Karamollaoğlu: Kararımızı geniş bir istişareden sonra vereceğiz

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday gösterip göstermeyecekleri konusunda, "Biz kararımızı biraz geniş bir istişareden sonra vereceğiz" dedi.

Karamollaoğlu: Kararımızı geniş bir istişareden sonra vereceğiz

Temel Karamollaoğlu, SP Eğitim Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Karamollaoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da seçimin yenilenmesi kararını eleştirdi. Karamollaoğlu, "Bu hukuk kurallarının yanlış yorumlanması değil, tam manasıyla bir hukuk cinayetidir, bir faciadır, hukukun katledilmesidir. YSK'nın alnına ne yazık ki vurulmuş kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Bu durumun kamu vicdanında apaçık bir hak gaspı olduğu kararı kanaatime göre hakimdir. Böyle bir kararın alınmasına neden olanlar da kuşkusuz milletimizin vicdanında mahkum olmuşlardır" dedi.

'TEK ÇÖZÜM SANDIKTIR'

Provokasyon ve kışkırtma uyarısı yapan Karamollaoğlu, "Herkes bilmelidir ki ne yaşanırsa yaşansın tek çözüm yolu demokrasilerde sandıktır ve insanımızın tercihidir. Sokaktan medet umanlara bu süreçte asla taviz ve fırsat verilmemelidir. İktidar da seçmen iradesine ipotek koyacak davranışlarla milleti germemelidir. Şaibeye yer verecek bir tutumun içine girilmemeli" dedi.

'HER GELEN BİR GÜN GİDECEK'

Herkesi sağduyuya davet eden Karamollaoğlu,"Her gelen bir gün gidecek. Nasıl gider bilmiyoruz ama biz ümit ederiz ki sandığa riayet ederek, saygı duyarak gitsin iktidardan ayrılacaklar. Zorbalık kimseye fayda sağlamaz. İktidarda kalma hırsı, iktidarı daha büyük yanlışları yapmaya iteler. Bir an oturup düşünmek emin olun problemleri daha net ve açık görmeye, çare üretebilmeye de fırsat verir. Hırs, tamah, bir makamı ve bir mevkiyi bırakmamak için yapılacak bütün haksızlıklar sadece bu haksızlıkları yapana zarar verir" diye konuştu.

'KARARIMIZI İSTİŞAREDEN SONRA VERECEĞİZ'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Temel Karamollaoğlu, İstanbul'da 23 Haziran'da aday çıkarıp çıkarmayacaklarıyla ilgili, "Biz kararımızı biraz geniş bir istişareden sonra vereceğiz. Yani normal olarak zaten seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Bundan dolayı orada bir açıklamaya gerek görmüyorum. Dün biz Başkanlık Divanımızı topladık. Elbette yüksek istişare kurulumuzu da toplayıp onların da kararını alacağız. Genel idare kurulumuzdaki arkadaşlarla da bir istişarede bulunacağız. Kesin kararımızı bunun arkasından açıklayacağız. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı ama seçim takvimi vesaire belli olduğu için bu kadar söylemekle iktifa ediyorum" dedi.

'KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜM'

SP tabanının CHP'li adaya oy vermeyeceği yönündeki değerlendirmelere değinen Karamollaoğlu, "Herkes yorum yapmakta serbest, ben bir şey demeyi doğru bulmuyorum" dedi. Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruyu da "Sadece bu konu ile ilgili Sayın Kılıçdaroğlu kendisi bir telefon açtı, görüştüm o kadar. Böyle bir karar alınır alınmaz aramıştı. Başka da bir görüşmemiz olmadı" diye yanıtladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi