Karargah uyumadı!

Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Karargah'taki çalışmalarını sürdürdü.

Haberler 11.10.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgeden gelen anlk görüntüler üzerinden harekat anbean takip eden Akar, beraberindeki Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ile talimatlar verdi

Bar Pnar Harekatn Silahl Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahn ilk klarna kadar Karargahtaki çalmalarn sürdürdü.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Fratn dousundaki teröristlere ait hedeflere yönelik Bar Pnar Harekat dün balad.

Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, BMGKnin terörle mücadeleye yönelik ilgili kararlar ve BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde gerçekletirilen harekat, Suriyenin toprak bütünlüüne saygl olarak icra ediliyor.

HAREKATIN YOUN MESAS

Türk Silahl Kuvvetleri, Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlarnda olduu gibi, Bar Pnar Harekatnn da planlama ve icrasnda sadece teröristler ile bunlara ait barnak, snak, mevzi, silah, araç ve gereçleri hedef alyor. Harekat kapsamnda sivil, masum kiilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yaplar, altyap tesisleri ile bölgede bulunmas muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarnn zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösteriliyor.

Hava harekatlar ve kara ate destek vastalaryla balayan Bar Pnarnda saat 22.00 itibaryla kara harekat safhasna geçildi. Silahl Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden harekat sevk ve idare eden Akar ve TSK Komuta Kademesinin uzun mesaisi gece boyunca devam etti.

Bölgeden gelen anlk görüntüler üzerinden harekat anbean takip eden Akar, beraberindeki Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ile talimatlar verdi.

Bakan Akar ve Komutanlarn Karargahtaki mesaisi sabahn ilk klarna kadar devam etti.

Ana Sayfaya Git